Skorpor till en prinsessa!

Tänkte bjuda på ett supermysigt recept nu när det är trist väder. Baka och njut tillsammans med en stor kopp vaniljte och det nyaste numret av Glamour!



Prinsesskorpor

Ingredienser:

  • ½ l mjölk
  • 600 g grahamsmjöl
  • 250 g vetemjöl
  • ½ msk salt
  • 25 g jäst
  • ¾ dl sirap
  • 150-200 g smält matfett

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på den ljumma mjölken, salt och sirap. Rör tills jästen löst sig.

2. Rör ner grahamsmjölet, lite i gången och fortsätt sedan att knåda. Tillsätt det smälta matfettet och fortsätt att arbeta degen med vetemjölet till en fast men inte för hård deg. Låt jäsa 30-40 minuter.

3. Älta degen och rulla den till en längd. Dela den i 20 bitar och forma bitarna till runda semlor. Låt dem jäsa 15-20 minuter.

4. Grädda semlorna i 225 grader, ca 10-12 minuter. Ta ut semlorna och öppna dem på mitten med en gaffel. Lägg över- och underskorpor på skilda plåtar. Öka ugnstemperaturen till 250 grader och låt skorporna få färg, passa dem noga. Torka sedan skorporna i 100 graders ugnsvärme. Utnyttja även efterugnsvärmen genom att låta skorporna stå kvar i ugnen tills den svalnat.

5. Klara att servera!

// T


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0