Tiden går fort

T, du kan verkligen konsten att skriva fint, och jag förstår vad du menar. På onsdag som komme rdet tt vara en person som saknas, en som jag verkligen hade velat haft där och delat dagen med. Och även om hon inte är där kroppsligt så vet jag att hon finner sig där själsligt och är stolt över oss båda. Just nu sitter jag i hennes gamla sidenmorgonrock och tänker på hur vacker hon var som ung, det där fotot tror att du vet T vilket jag menar.
Har nämligen testat studentoutfiten får att se att allt är som det ska, viket det var, så nu är det bara håret som ska fixas och sen är jag redo! 

Just nu är jag helt slut, ska alldeles strax gå och lägga mig, även fast dagen inte har varit jobbig fysisk så började den jobigt psykiskt. Hammnade i gamla banor där jag ska vara alla till lags och på 14 ställen samtidigt, vilket inte gick och ångesten bröt ut. Det löste sig dock tack vare förstående vänner och dagen blev lyckad. har även hunnit med att lämna tillbaka en cykel, förstått varför S-D kallas för just det och varit ute och sprungit.

Nä, dags att gå, sweet dreams!
/S


En hälsning till en ängel

Tiden läker alla sår och det var länge sen jag förlorade min hjärtesjäl. Trots detta är jag rädd för att det ska hända igen, livrädd så att jag begränsar mitt liv efter det och anpassar alla mina handlinger ur perspektivet; kommer jag gå hel ur det här eller ska vi göra ännu ett sår som läker med tiden. Läker med tiden säger man ju, men stunden då såret är som mest infekterat svider ändå för mycket för att se någon som helst tid fram över.
 
Trots att det nu gått lång tid sen du lämnade mig känns det som igår och det är väl anledningen till att jag är så rädd för det, att förlora någon mer att jag har svårt att släppa in någon. Ju färre som står mig nära, ju färre kan jag förlora. Med tankarna kring detta kom jag fram till att det inte alls var länge sen jag förlorade dig, det var senast igår om inte senast just nu. För varje dag är en dag av förlust, jag förlorar dig varje dag som går och det är kanske därför det fortfarande känns så hårt. Varje stund utan dig förlorar jag tid med dig. Det är extra jobbigt när det blir så självklart, när vi väntar på att du ska komma till bordet eller när jag hoppas på att du ska ringa bara för att se så jag inte gör något dumt...som du brukade göra. Jag lever vardagen med ett hål i hjärtat, din plats som är svår för mig att inte känna av. Tomheten blir så stark när jag tänker på dig, din plats blir så stor att jag inte vet vad jag ska fylla den med. Minnen, skulle ni säga, fyll den med minnen och jag förstår precis. Men det blir aldrig som förr, minnena kan aldrig få dig tillbaka eller ta bort smärtan jag känner när jag vet att vi inte kommer ses mer. Tyvärr. Det kallas att vara sårad för livet och att leva med en förlust varje dag.

Mormor, du anar inte hur mycket jag vill att du kommer tillbaka. Morfar vill det också.

Din T


 


sms

Vi kan väl höras av!

- Ja, det tycker jag. Så ring mig!

Eller vad menar du?

T

Sunshine on my window!

Lördag och allt känns toppen! Grillingen/pickniken i går var trevlig, en mängd olika människor, spotan fotboll med några okända (som faktiskt blev imponerade av mina talanger) mycket skratt och musik för att sedan få låna Rs cykel och susa hem nöjd i sommarnatten över liljeholmsbron!
Idag var det upp tidigt, två knattematcher på rad så var tvungen att åka ifrån den ena, men båda slutade faktiskt 3-3.
Ikväll är det lagfest och sen hem till H, blir nog en tidig kväll för är trött och fortfarande förkyld.
Dagens otippade: F hörde av sig och pratade om ett melankoliskt bad, lite mysko.. men men
Have fun in the sun!
Saga 


10 saker du inte visste om mig!

Okej, det är torsdagkväll, det regnar, jag sitter ensam vid datorn OCH jag är uttråkad till max. Så därför tänker jag bjuda på en 10-saker-du-inte-visste-om-mig-(och som jag faktiskt skäms för...)-lista !!

- Vid stressade situationer får jag extremt svårt med höger och vänster (skriker någon; sväng höger! lovar jag att jag tar styrning mot vänster...tyvärr)

- Jag tycker in om barn, hur hemskt det än låter. Visst, att se en på tv eller vinka lite till en när man går förbi en lekpark kan fungera men inte mer än så. Snor, bebiskräk, blöjor och okontrollerade tårar...inte lockande!

- Jag vill inte ha fel. Även fast jag inser att jag nog har fel skulle jag inte säga det. Jag skulle aldrig erkänna det om det inte var så att jag kunde säga - ha, där ser du! I något annat fall precis efter....

- Jag vill leva i en drömvärld och är en obotlig romantiker som fortfarande vill bli prinsessa när jag blir stor.

- Jag har konstiga fobier. Gröna ärtor, fötter, gamla nakna människor, grodor... bland annat.

- Jag tycker fortfarande om barnmat. Ni vet sådana man köper på burk. Kött med dillsås eller korv med ris. Dock var det länge sedan min bror var bebis och jag kunde sno åt mig lite av honom...

- På fyllan har jag lyckats få i mig ett helt glasspaket..utan att jag förstog det själv. Några tuggor och sedan var 1 liter borta. Hujeda mig!

- Jag har galna hormoner som gör att mitt humör ofta åker berg-och-dal-bana. Från att ha varit jätteglad kan jag börja gråta och sedan vill jag slå någon. Jag ursäktar mig på förhand, förlåt om det inträffar med dig.

- Jag kan inte vissla. 

- Jag har massor med disneylåtar på min iPod, och älskar de!


Jag bjuder på det, läs det och njut av ärligheten!

T

Tjoho

Är hemma en kort sekund innan jag ska iväg på sista idrottslyftet för denna säsong, dock är ju inte vädret tipptopp så får se om det blir inne eller ute.. Sedan ska jag ut till Åkersberga för flakfix och tjejmys med R, A, U och J vilket säkert blir väldigt skoj!
Annars har det inte hänt så mycket, sista träningen med Råsunda igår, lite sorgligt men vi har ju lagfest på fredag så riktiga "avskedet" blir nog då. Och har nog inte riktigt förstått än att jag ska spela i ett nytt lag.
Sen var det champions leuge final igår, och rätt lag vann! Sen att matchen blev lite störd får jag väl stå ut med, det lönade sig i  alla fall senare på kvällen!
Och i dag är jag trött, haft en till onödig lektion i fysik där jag bara sitter och sover så på måndag blir det inte en till i alla fall.

Nä, nu ska jag gå! Ha en mysig torsdagkväll för det ska jag ha!
/S

God morgon söthögar!

Ja, nu var det torsdagsmorgon och jag har en skön träningsvärk i baksida lår samt rumpa. Väntar på att mina stackars triceps ska börja kännas av också. Satan va jobbigt det var igår alltså men ååå, så galet skönt. Alla bekymmer försvann och det enda som spelade roll var att jag gjorde som instruktören längst fram i salen sa. Mycket bra för kropp och själ.

Idag regnar det, precis som SMHI förutspått så jag hoppas att de har rätt om morgondagens väder också. Såg dock att graderna sjunkit från 12 till 10 grader men det gör ju inget. Den strålande solen är still there! Juste, vi har sagt från 18.00 i Tanto på fredag kväll alltså, alla som har lust kan väl komma dit och grilla lite. Eller bara mysa! Längtar

Tänkte, innan jag tar tag i dammsugaren och leker Bree eller någon annan i Despan, att jag skulle tipsa om en grymt bra dagcreme från Nivea. Älskar den verkligen. När man applicerat den blir man super mjuk och får en lätt skimmer i ansiktet. Jätte fint och perfekt nu när man har mindre smink på sig!



Den är super! 

Grattis Michelle som tar studenten idag!

Nej, nu ska jag börja städa och sedan såg jag att Em gjorde American pancackes igår som ligger i kylskåpet. Det vore inte fel att låna till lunch inte. Haha.



Galen nippertippa som inte förstår sig på barn
T

Puss i kanten?!

Jag är död. Dubbelpass gör att man blir helt slut. Tack så mycket. Nu ska jag ut med Tessie.

Det är spännande att känna såhär, speciellt när man får göra det ifred. Drömmer om dig.

//T

Sex and the city



Jag legat i soffan och sett på sex and the city hela dagen. Har inte orkat röra mig en millimeter och jag fick sällskap av mitt lilla hjärta en stund också, älskar hennes overall så himla mycket. Söt-Tessie!

Nixt, dags att ladda lite nu. Dubbelpass med Lollo ikväll, core 45 min och sedan Body Pump i 60 min! Tjohooo!

T

Vädret på Fredag

Juste, planen är att på Fredag vara ute och grilla i någon park och mysa tillsammans. Problemet med en sådan planering är ju de så svårt planerade vädret. Blir det inte varmt och soligt utan regn och rusk är det inte så lockande att blöt sitta och försöka grilla på våt kol. Nej tack, sool på fredag ska det bli annars blir jag less!


Så här ser prognosen i nuläget ut för Fredag kväll och ah, det är i alla fall en stor sol och tolv grader på natten. Det måste ju blir bra? Ny uppdatering angående vädret får ni imorgon då jag för övrigt såg att det skulle regna. Städa av huset för att göra mig av med skulden till far kanske skulle vara lämpligt då?

In your head
T

Godmorgon och förlåt.

Det är verkligen dåligt av mig att uppdatera så sällan men som S berättade var vi i Rålis hela eftermiddagen och sen när jag kom hem åkte jag och mams på yoga (rosévin + yoga = inte allt för bra kombination). Därefter traskade jag upp till Bobby&Johanna för lite jordgubbste. Bobby&Johanna låter så himla bra att säga, det liksom lägger sig perfekt i munnen och flyter på. Ödet eller vad? Däremot kom vi fram till att stjärtjuice nog var det fulaste ordet som finns...om de nu finns? Äckligt låter det i alla fall. 

Sen måste jag be om ursäkt för att jag är slarvig när jag skriver. Läste igenom mitt inlägg jag skrev igår och ser att vissa ord är helt oförståliga för att jag varit slarvig. slut på det nu, Jag ska bli en mer nogrann människa, i alla fall när jag bloggar.
 
Naiv och öppen eller realistisk och cynisk?
Jobbigt det där alltså, jag har så svårt att tro det bästa om saker och tycker verkligen inte om att visa mig på något sätt sårbar. I stället bygger jag upp en mur av sten och låter allt som vill komma in studsa mot väggen, bra som dåliga. För det vet man ju inte, om de är bra eller dåliga alltså. Man vet ju inte vad som är rätt om man inte släpper in och kollar om det är det? Fast då finns det även en risk att man blir sårad vilket känns alldeles för jobbigt för att klara av, just nu i alla fall. Man kan se det på mina vänner, de som står mig närmast har jag känt väldigt länge och det är bara mina närmaste, som är två tre stycken, som jag faktiskt kan öppna mig så att det blir lätt att hugga. De är de enda jag litar på så mycket att jag låter mig vara så sårbar för de, tillit kan de kanske heta och det är verkligen en ära för dem skulle jag påstå. Tack. 

Dags att dricka kafffe,
T   

trött

Har inte gjort många knop idag och är ändå helt slut! Var ensam hemma i kväll, ingen pojkvänn eller familj, så däckade i soffan mellan åtta och nio, har dessutom ont i halsen.. Men nu ska jag inte klaga, för annars har jag haft en bra dag!

Tog bussen till skolan vilket var ganska skönt, men ska inte säga att det var bättre än tunnelbanan för jag intalar mig själv att jag har åkt på bästa möjliga sätt till skolan i tre år och inte kommer på det optimala nu. Hade sedan betygsnack i fysik och fick mitt vg där, räknade sedan ut mitt snitt och såg att jag borde komma in i Gbg med god marginal!  Sedan for jag ut till djurgården med J och U men han bara vara där en jättekort stunnd innan jag skulle träffa underbara Tuvis! Vi hade mycket att ta igen och det var välbehövligt!
Vi gick till kungsan o skulle löpa glass, men dom tog inga kort så jag fick låna av T men det saknades 1kr men han i kiosken var snäll så vi fick ändå + ett geléhjärta uppe på!

Efter det åkte vi till rålis för att träffa J och B och sennare dök även R upp, hade bara träffat J förut så det var trevligt, solade och sparkade boll! Sen träffade jag en kille som skulle låta mig pröva en ny sport som hette speedmintion, en blandning av typ squash, badmintion och tennis. Men sen när vi hade satt upp banorna kom barnen som skulle spela så jag fick inte testa, men det verkade kul i alla fall, får kanske gå dit fler gånger och se om han är där..

Nä, det var nog allt för idag, imorn är det Didaktuskampen och jag ska tydligen spela basket.. Wish me luck..!
/S


God morgon woombitsar!

Okej, jag måste ge mig en liten klapp på axeln för jag var så duktig och uppdaterade mycket i början av helgen. Sen sla jag få en rejäl spark där bak för min usla uppdatering från i lördagskväll, söndag och måndag. Illa.

Som plåster plåster på såren tänkte jag ge er en snabb update;

Lördagkväll: Tessie och jag hade panik, vi hade fixat oss och var taggade men hade inget att göra. Våra systrar skulle på fest hos några boys i vår åldersgrupp, vi gick i paralellklasserna när vi var valpar, så det kändes lite illa. Men till slut fick jag på min vän Anna som sa att vi kunde komma övar på folm. så festfixade och ursnygga gick jag och Tessie till macken för att köpa med oss något gott utan resultat, haha..macken alltså! Sedan på väg till Anna hamnade på en grillkväll med enbart boys och jag tyckte anna kunde komma dit men hon var trött vilket jag förstår. Så jag och Tessie stannade och mös där, drog vidare till våning ett och upplevde mycket fulla människor. Natten slutade med att jag gick hem ett glasspaket och en sked och pratade i telefon innan jag somnade i min säng klockan 3.

Söndag; Upp för jobb, 13-19 på Fridays. Jag hann servera både Gladys de Pilar och Danny. Ja, självaste D:et i bokstavskombinationsgruppen EMD. Höhö. Avslutade dagen med att lämna tillbaka skeden till skedens ägare och prata lite allmänt med honom. 

Måndag; Värdelös skoldag, jag fick höra att jag är en frisk fläkt med en aning negativ kant. Jasså? Ältade en massa skit i hubudet hela dagen. Gick i solen med Joe och åt mjukglass. Abslitade denna dag på ett strålande sätt, middag och mys ute hos Lollo. 5 timmar på hennes veranda med te och tjejsnack. Åh va jag älskar't! :)

Nej, dags att ta mig till skolan..idag ska vi snacka lite skot för att fylla ut tid som min lärare så pedagogiskt uttryckte sig. Men sedan blir det date med S och där efter yoga.  

//Din T


I'm back

Så, efter en hel helgs frånvaro så sitter jag här igen, men Tuva har skött det strålande medans jag har varit borta!
Kanske ska berätta hur det gick, vi tog oss ombesegrade igenom gruppspelet och slog ut vendelsö på straffar i kvartsfinalen, men förlorade tyvärr på straffar mot Täby FC i semin och blev därför delad 3.a, besviken då och lite fortfarande men att komma på 3.e plats av 18 lag är ganska bra ändå!
Hade i alla fall en rolig helg med mycket skratt, och härliga människor, och som tur fick jag även en mysig sovkamrat. Min egen insatts var helt okej, kraften i kroppen tog slut lite, men vann näst intill alla tekningar och gjorde tre mål vilket jag är ganska nöjd med på 7 matcher.

Aja, nu är det måndag och den har varit bra, började som vanligt dagen med idrottslyftet och 20 söta 6-åringar, på slutet spelade vi barnen mot mig och s och det blev faktiskt 1-1. Sedan en kort visit till skolan för att se en sövade film om kvantfysik och strängteorin, gäsp. Efter det träffade jag underbara Soffipropp och hennes vänner och hade mysigt tjejsnack i nästan 1 & ½ timme. En riktig energi kick, man blir allit glad av att träffa dig!
Sedan knatteträning i det fina vädret med nästan alla tjejer där och slutligen egen träning som var superslapp men tror att det behövdes.

Och för att inte tråka ut er allt för mycket ska jag sluta skriva nu, men måste bara nämna att jag lyckades i filosofi och fick ett mycket trevligt mail om det i dag vilket bara gjorde dagen ännu bättre!
/Saga

Avslutningsshopping!

Ja, nu är jag hemma från en runda på stan och en lång promenad med Tuffs. Em hittade klänningen i rätt storlek som tur var, så himla fin och sitter perfa. Se själva! Och jag köpte äntligen skorna jag suktat efter i mer än två månader. Det var bra av oss och vi kommer se fab ut när jag tar studenten!


Ems klänning kommer från H&M 498kr och mina skor är från Eurosko, 499 kr

Fab var ordet!

T

Godermorgon

God morgon söthögar!

Jag är nyss hemkommen från ett 75 minuters långt yogapass så här på lördags morgon. Det är ganska starkt att gå upp vid 8 när man är ledig tycker jag. i alla fall, skönt var det och nu är min kropp fit for fight att åka en tur till city med Em och leta lite stuffs inför studenten.



Jag ska se om jag hittar mina skor som jag kikat på ett bra tag nu, de skulle vara perfekta till klänningen jag ska ha. Oj, nu ropar pappa att det är kaffe sedan måste jag duscha lite och där efter åker jag till stan då. Visar mina fynd i eftermiddag...eller Ems om hon hittar något.

Love
T

God natt



Sweet-Joe rider grisar på skansen och pussas med pojkar på AG. Jag ville ta med mig grisen hem men det fick man inte. Typiskt lillskansen att vara så snåla på grisar. Pyttsan!

Natti,
T


Spetskaka

Idag blev en bakdag minsann, här är receptet på Spetskaka som jag gjort till efterrätt. Vi ska äta den strax med kanel- och äppelglass. Mumma!

Det här behöver du :
75 gram margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Glasyren :
2 msk rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
2 msk grädde


GÖR SÅHÄR :
Ta ut smöret i god tid så det hinner bli mjukt & rumsvarmt. Vispa ägg & strösocker pösigt & vitt. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Tillsätt smöret & mjölken sist. Häll i smord rund ugnsform med löstagbara kanter. Grädda 35 min i 175 grader. Ta ut kakan och bred försiktigt på glasyren. Grädda ytterliggare ca 15 min tills glasyren fått ett spetsmönster och lite färg.

Nu måste jag gå och förbereda!

T


Muffinsrecept

Tänkte dela med mig av mitt underbara muffinsrecept nu när det är fredag och allt. Och vet ni, det bästa av allt, muffinsarna blir som kladdkaka! Så eftersom man är ledig idag kan man ju svänga ihop dessa gottisar och bjuda en vän på fika!

Kladdkakemuffins, 16 st

Ingredienser

 2 st ekologiska ägg
 2 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
0.5 dl matolja
 1 dl ljus sirap
 2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kavlitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering




Gör så här


1.
Sätt ugnen på 175 grader.


2.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.


3.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.


4.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.


5.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.


6.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.


7.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.


8.
Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Galet gott och galet lätt.

För din skull
T


Fredag

Hej alla små kycklingar!

Det är morgonar av detta slag jag lever för, man öppnar ögonen och slås av en äcklig huvudvärk och ser hur Tuffs spyr i sängen. Tack sötnos, nu är jag tvungen att byta lakan och det var ju på tiden.

Igår gick Dirty dancing 2 på femman klockan 21 men mamma ohade hyrt YES MAN! så jag bad pappa spela in DD2. Vilket betyder att jag har något att se fram emot ikväll eller när det nu blir jag ska krypa ihop och låta hjärtat bli alldeles varmt av behag. Jag älskar båda DD-filmerna men äger enbart ettan så det känns lite extra mysigt att se tvåan.



Om en timme ska jag och mamma på ett dubbelpass på gymet, spinning och core kombinerat. Hejja! Sedan tror jag att jag ska göra egen müsli, bara ta lite ingredienser som man kan tänka sig är smarrigt i yoghurt och låta fantasin flöda lite. Sådant ger mig kickar utav dess like.

Tanken är även att jag ska höra av mig till mitt hjärta också, måste se Lollos studentklänning, är så himla nyfiken på den och sedan har hon lovat mig en fika. Det tackar man alltid för.

Okej, lite update från Falun då. Sagas lag har vunnit båda sina matcher och de har fint väder där uppe. Nu håller vi tummarna för slutspel. Hoppas, hoppas, hoppas!

Jag måste börja läsa boken jag fick av mamma i namnsdagspresent också, champagneflickan - en svensk strippas berättelse.

T


GRÖN, GREEN, VERDE

Jag tycker om grönt. Det är min favoritfärg och jag mår bra av den. Så idag när jag, mamma och pappa var ute på en promenad i spåret sa mamma att det var så fin natur där vi gick och fäktades med myggen. Jag tittade upp och genom myggdimman såg jag också naturen, tjoho! Och vet ni, den var grön grön grön. Himla massa olika nyanser av grönt och reflekterades i solen och gav mig en känsla av välbehag i magen. Tänk vad en färg kan göra liksom. Så, nu till min tanke, jag älskar grönt och får mina grönados varje dag (under vår och sommar) så att jag mår bra. Men tänk de som tycker om mer udda färger, som rosa till exempelt, de får ju inte denna dos på samma sätt som vi med favvofärger av naturtyp. Stackars dessa människor, att inte få sin dos av favoritfärgen lovar jag kan bryta ner en.. jag lovar...

Eh, ja... fyndigt och intressanta inlägg var det Tuva...och nu skriver jag i tredje person också. Det måste vara min rastlöshet som gör mig tokig..


Dags att jobba för två!

Vet ni vad som slog mig nyss?! Vi brukar vara två om det här, ja bloggandet alltså. Det brukar vara JAG och SAGA, du&jag. Men nu när hon fått ledigt från detta heltidsarbete för att göra något hon tycker är mycket roligt måste jag skriva för två och jag måste knepa ihop bra inlägg också. Som Saga brukar... jag skriver ju mest konstigheter och hon tar ner bloggen på jorden. Ying och yang liksom. Men ack ack ack, nu måste jag dra hela lasset själv. Jaja, det är inte mycket att göra åt. Jag får skärpa mig lite då.



Söt-Saga och jag har förästen börjat planera inför lite roligheter nästa vecka. Hoppas det inte stannar vid planer. Börjar nämligen bli lite rastlös nu när man är ledig så mycket utan läxor och sånt. Vill hitta på något men alla verkar vara bort med vinden. Är det dock någon som är hemma eller som har lust att ses så ring, messa eller ja, ta kontakt med mig. Jag är på!

T

Ledig dag med familjen

Jag är inte bra på minigolf. Efter nio hål är jag relativt trött på eländet och då med halva spelat kvar. Trots detta uthärdar jag det hela för familjens skull. Bravo av mig. Nu är det core som står på schemat.

Adjöö
T 


Äntligen

Har jag skickat in min historia uppsatts och är därmed klar med alla uppgifter i gymansiet. Känns lite speciellt men också väldigt skönt. Dock har jag nu insett att min tidsplan för ikväll inte stämmer då jag fortfarande ska packa, laga matsäck och duscha, och det helst innan elva. Men, man kan ju inte lyckas med allt..

Ha en jättebra helg här hemma nu och håll tummarna för mig!
Puss och kram
saga


Det kunde ha varit ett fyndigt inlägg om gravida kvinnor...

Jag sitter på tåget och i huvudet komponerar jag ett fyndigt blogginlägg. Jag sitter i skolan och har hetaste debatten med mina vänner som jag tänker att jag ska skriva om på bloggen. Jag jobbar och får en tankeställning som jag ska ta upp här. Men när jag väl sätter mig ner framför datorn och loggar in på blogg.se så försvinner allt. Mina inlägg blir lika tråkiga som att sitta en löningslördag och se på när lim torkar (jo, jag lovar. Det är jättekul att se på när lim torkar om det inte är varken löning eller lördag...). I alla fall, vad jag ville få fram var att jag är en jäkel på att skriva, kläcka ur min fyndigheter och sätta igång en jädrans tanke hos människor runt om mig. Men här på bloggen blir det mest bullshit från mig. Förlåt.

T
 

Give me your eyes

Ibland har jag svårt att förstå, men det kanske är för att vi männsikor är så olika. att jag tänker på ett sätt, du på ett annats och du på ett tredje. Fast för mig är vissa saker ganska självklara att jag skull ebehöva någon annas ögon för att se på det andra sättet. (Energi tjuvar eller vad sa vi T?)

Idag har jag, otroligt nog varit ledig igen! Och ytterligare en tur till gröndal har gjorts samt en sushi lunch! Mycket gott och passar bra nu när det är varmare, även om det är väldigt svår definerat väder nu, men till sommaren kommer det nog att ätas mer av.

Som sagt så ska jag bort i helgen, till metropolen Falun för att spela innebandy! Det sista jag gör i Zunda antagligen, kännslite konstigt eftersom jag typ är "född" i föreningen, men saker och ting förändras. I alla fall så blir det minst fem matcher och vi åker imorn bitt halv 9 från solna hallen! Ska bli väldigt roligt och inget annat än vinster räknas!
Kanske skriver ett inlägg senare ikväll när all packning är klar..

Kram S

 

Jag vill rädda liv

Nu har jag äntligen bestämt mig, eller rättare sagt; tagit mod till mig. Jag ska börja lämna blod!

T


Mer än halva veckan

Har faktiskt gått nu, om man tänker skolvecka såklart, och jag har dessutom varit ledig de fårsta två av tre! Just nu så har jag börjat packa till falun, men insåg att efter allt jag hade hämtat hos min mor idag så hade jag glömt väskan jag ska packa i, så det blir till att åka dit imorn igen.. 

Var på ansiktsbehandling i dag vilket var väldigt skönt, håll nästan på att sommna vid massagen och ánsiktsmasken. Däremot så var det ganska jobbigt att andas när hela ansiktet skulle vara i ånga, men, vill man vara fin så får man lida pin! 

Nä, ska nog gå ner i tvättstugan nu och hämta matchtröjan och sen hjälpa H med pluggandet.
Sov så gott!
/S


Dags att bli klar med svenska uppsatsen

Jag mår så bra just nu.

Har varit på gymet och yogat. Har utvecklats så himla mycket sen jag började i januari. Det känns otroligt bra. Har blivit väldigt mycket vigare och kroppens känns smidigare. Det var även trevlig att få lite positiv energi från Lollo och allt kändes mycket skönt.

Tack tack tack, jag behövde det här. Nu kör vi!

Närhet

Alla människor behöver närhet och fysisk beröring. Jag lovar. Jag tänker inte gå in på varför men det finns en förklaring med hormoner. Vi läste om det på naturkunskapen. Johanna kommer bli arg om jag börjar relatera alla mina tankar till skolan så jag skippar det.

Jag behöver närhet nu.

T


Magont

MVG i drycker & barteknik. Finslipa på Svenska c uppsatsen och hålla tummarna för att den blir bra.

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes, escape this town for a little while


Dags att vara effektiv, fotbollsträning med Ludde snart.

T

Packlista

Har precis gjort färdigt den och mailat till laget, hoppas att jag inte glömde något. Har ju nästan utsett mig själv till packexpert så vore ju inte så bra om jag lyckades glöma något viktigt.
Ska strax åka till Gröndal för att hämta det jag kan tänkas behöva ha med mig (ink smutstvätt som ska tvättas senare i eftermiddag..) Sedan ska jag iväg på ansiktsbehandling, studenten snart, allt för att vara fin!

Annars blir det en ganska lugn kväll, H kommer hit, och han ska plugga och jag ska börja packa. Blir nog ingen träning idag, men kanske en promenad senare, har fortfarande träningsvärk i framsida lår och lite i mage, axlar och armar men det är bara skönt!
Saga

Tisdag,

God morgon sunshine!

Vilken underbar morgon. Vaknade innan klockan ringde, drog igång ipoden i högtalarna och mös med tuffs innan vi gick ut på en vända i det fräscha försommar vädret. Sedan gjorde jag frukost åt oss och nu sittr jag här med en kopp te och ska strax gå ner och duscha.

Dagens planering:
Skola 11.15-17?
Yoga
Rätta till svenska c uppsatsen


Jag hoppas att vi får tillbaka bartekniksprovet idag och att esten är hyfsat genom tittad. Måste ha feedback innan jag blior tokig. Betygsstörd, ja jag vet.

Exakt 3 veckor kvar till min student nu och endast 14 dagar för S. Som sagt, studenten är skrämmande med ack så förtjusande.

Dags att duscha
T

God natt och sov gott!

Statistiken på bloggen går uppåt vilket är extremt kul. Härligt. Nu ska jag sluta döda tid framför datorn och istället gå ut med tuffs.

Hörs imorgon och godnattkram
T

Toalettmagi

Okej, ni kommer tycka att jag är alldeles knäpp nu men jag måste berätta en sak.

Just nu sitter jag vid datorn, i rummet intill har vi badrummet. Där sitter min lillebror. Det låter som om han ropar ut Harry Potter besvärgelser med en rätt anträngd röst. Tänk er wingadiumlevioooooooooosa i kombination med att göra tvåan.

Jag har rätt skoj här ute.

T

Jag är kär!



Norges bidrag i ESC och även vinnarlåten.
Sötaste Alexander Rybak, vill du gifta dig med mig?

På rosa moln
Tuva

ps. Nej S, jag har inte satt mig in i EU-valet men det är rätt tid att göra det nu. Har ju fått mitt röstkort! ds.

Blogga är roligare än att plugga

Så detta måste vara bloggrekord för mig på en dag, kanske just för jag sitter med min historia uppsatts, inte så ologiskt.. Tänkte bara berätta att jag äntligen har bokat klipp tid, eller rättare sagt, Doris har gjort det. Så den andra juni ska jag klippa och slinga håret, dagen innan studenten. Så jag hoppas verkligen att det blir bra, har ju aldrig gjort något med mitt hår förut så är lite nervös. Men just nu är mitt hår hopplöst, bara långt och vågigt, vill att det ska vara kort fint och lockigt som här:
/S

7.e Juni

Då är första gången jag och alla andra som är födda 1990 får rösta, och då i EU valet. Sitter och skriver om olika artiklar om just EU valet och det jag kan konstatera är, det är väldigt tråkigt. Och jag har sagt att jag ska försöka sätta mig in i vad de olika partierna tycker så jag är nöjd med det jag röstar på, för rösta ska jag. Men då är frågan, hur ska jag orka det? Hoppas att det kommer dyka upp någon snabb info i DN som gör mitt val lite lättare i alla fall.
Men något som jag har lärt mig om detta är att det faktiskt spelar stor roll att man röstar, och helst ska man inte bara rösta på ett parti utan även på en enskild person, och hur mycket måste man inte veta då?

Nä, tillbaka till uppsattsen nu, T, vet du vad du ska rösta på? Och vi behöver inte ha någon back up plan, vi ska till Gbg and that's it!
/S

Studenten, blandade känslor

Hur många gånger har man inte förbannat sig över skolan, önskat att man tog studenten imorgon och kunde bränna upp skolböckerna i en eld som man mös runt med vänner och sång?

Nu är det nära, för nära, tre veckor kvar och sen står jag där och kan leka pyroman med mina slitna böcker. Det är märkligt hur jag längtade och såg fram emot avslutningen, bara för någon vecka sen njöt jag verkligen av tanken på att gå ut, frias. Men när man kommer för nära något man kämpat för så länge blir målet väldigt obehagligt. Målet är ju trots allt en motivation och en anledning att kämpa. Om den helt plötsligt försvinner vart tar då motivationen vägen och kommer den komma tillbaka någonsin? Givetvis kommer den det, men tanken är skrämmande i alla fall. Trots att jag inte avgudat skolan, på något sätt, det senaste åren finns det är oskriven trygghet i att ha dagarna planerade med ett måste. Vetskapen om hur det fungerar inger ett undermedvetet lugn. 

Om mindre än en månad är jag fri, då ska jag ta ett nytt steg i livet och bli ännu mer vuxen. Dock har jag en liten fördel, jag har en plan för hösten, om det hela går som jag vill. Meningen är att jag och S ska flytta till Göteborg och studera ännu mer, men om det inte blir så är jag arbetslös om man inte räknar med mitt extraknäck på Fridays. Men jag försöker att inte tänka på något annat är min vilja till Göteborg, det är det jag vill och inget ska få förstöra det. Jag, S och en mysig lägenhet i GBG. Oändligt mycket tjejsnack, dubbla garderober, kompismys och galet mycket glädje. 

Jag ska fixa det här, S. Jag lovar.   

Så om studenten är extremt skrämmande är det verkligen skräck blandat med förtjusning, en nyfikenhet på framtiden.

/T

Lucky me

Av en händelse gick jag in på schoolsoft, och se där, min lärare var sjuk i dag så ingen lektion! Yey, men frågan är bara vad jag ska göra nu.. Att plugga hela dagen känns inte jätte lockande, aja, får se vad jag kan hitta på!
/s

Ny vecka

Måndag igen, och har börjat som vanligt med idrottslyftet med 6åringar denna gång, mycket snälla och skötsamma faktiskt. nu så ska jag strax laga lunch för att sedan åkte till skolan för, en helt onödlig lektion. Men är man ordentlig så är man..

I kväll däremot blir det roligare, ska först på ett yoga pass med Doris och sedan ska jag cykla till den vanliga träningen! Måste bara akta mig för alla hulliganer då det är derby i dag..

Och T, du kommer att klara detta, när du väl har bestämmt dig så fixar du allt!
/S

Dags att börja om, starta upp igen

Att släppa kontrollen över de enda man har kontroll över kan bli ganska tungt.

Jag tänker inte gå in på det, inte förklara i detalj hur det är. Jag är inte sådan, jag vill inte göra det. Dock kan jag verkligen stryka under att en liten fobi kan växa och bli något livsfarligt. Det bör även poänteras att ett sådant beteende inte är bra, starkt eller friskt. Vad man än kan tycka, Idag blir första dagen att släppa allt inom kategorin som jag har ett tvångsbeteende att ha kontroll över. Nu är det rätt tid att vända på skeppet och faktiskt hitta tillbaks till rätt väg. Det är inte lätt, men jag måste. För allas skull.

Ångra inte igår, oroa dig inte för imorgon, lev idag.

//Tuva

Vilken härlig helg

Då var det söndag igen och man borde ta tag i pluggandet. Och nu är det faktiskt sista arbetet så då får man väl anstränga sig lite.. Men först tänkte jag berätta om min helg!

Fredag: Vaknade hemma hos H och var där ett tag innan vi gick varandra på nerverna och skilldes åt för ett tag, jag åkte hem till min far för att baka morotskakorna! Dessutom skrev jag klart min filosofiuppsatts och tror att den blev bra, eller hoppas i alla fall.. Sen var det dags för am fotboll, DIF-Tyresö, väldigt kallt och till en början spelade DIf väldigt dåligt men dom lyckades vända och sätte sista touchdownen i sista driven! Sen var det raka vägen hem fast båda vi lyckades stöta på gamla bekanta!

Lördag: 1 och ½ år firades i dag och började på bästa tänkbara sätt med en överaskning! Jag hade handlat frukost och kom tillbaka för att få hitta en skatt! Se här:



En skattkista fylld med mitt favorit godis, favoritfrukter och mina favoritläppglans, chanel i tre olika färger! Kunde dagen ha startat bättre!
Sedan bar det av till gubbängen för hundutställningen, många söta hundar men våran hund slutade på 5.e plats och fick hederspris!

Efter det så skulle jag få ha min efterlängtade rullskridsko date, men när vi kom fram till stället som skulle hyra ut inlines så hade dom slutat med det. Så istället blev det en cykeltur på djurgården, ungefär samma väg som när vi gick där för just 1 och ½ år sedan. Och när vi kom tillbaka fick jag även årets första mjukglass, kunde det bli bättre?

Söndag: En lång och skön sovmorgon började sen på bästa sätt (du vet vad jag pratar om T!) och sedan så åt vi frukosrt, pluggade innan H åkte hem. Jag däremot packade väskan och åkte iväg på ett box pass! Väldigt roligt men inte lika jobbigt som jag trodde, fast kommer säkert att få träningsvärk ändå imorn. Kommer definitivt göras om! Och nu sotter jag här, äter persikor och borde skriva historia..

Det var min helg, ska plugga lite nu innan jag ringer dig Tuva för ett välbehövt samtal!
Puss!
/saga

Jag tänker alltså är jag

Filosofi arbetet behöver vila ett tag, eller i alla fall jag. Har nästan skrivit 3 sidor nu så ska börja närma mig slutet, skönt! Trodde att filosofi kursen skulle vara lättare än vad de nvar, men med tanke på att vi inte har filosoferat så mycket utan fokuserat på vad andra filosofer tyckte så har den avrit betydligt mer krävande.

Men nu är det upp till mig att filosofera, om idrott desutom, vet inte riktigt hur han vill ha uppsattsen men tror att jag är inne på rätt spår.. Fast just nu känner jag mig mer för att vara saklig och fakta beskrivande, men jag får väl försöka tänka på vad är ett gott liv? Att människan har ett begär efter lycka och lust och vill undvika olycka och smärta. och sen koppla det till människan idrotten och samhället, pust!

I alla fall, klart att vi måste ses snart! Ska åka bort nästa helg men vi kanske kan ses någon gång under veckan?
Att vara eller icke vara, det är frågan
Saga

Svenska c

Har varken motivation eller inspiration till att skriva svenska c uppsats. Dock har jag skrivit lite mer nu men hjärnan känns uttorkad och uppsatsen känns fattig. Därför tar jag mig ett glas vatten och går ner till centrum ock köper kuvert och frimärken till mina studentinbjudningar.

/ T


Friday I'm in love

God morgon alla söthögar!

Solen skiner, det är fredag och min förkylning/feber börjar vända! Full fart mot bättre tider alltså :)

Okej, dagens planer ser ut enligt följande;
- möte 10-11
- svenska uppsats, skriva klart helst
- dammsuga huset
- Min tanke är att höra med Lollo om en pw runt 1 snåret. 
- Hämta Ludde vid 15.00


Juste, skrev inledningen på min uppsats igår så så nu måste jag börja jobba ordentligt med den. Tungt, men det måste göras. Blir troligen sista stora uppgiften i gymnasiet så då får man kanske ligga i lite.

Idag måste jag kolla med Joe också hur de brukar göra med matsäcken på skansen. Hon sa i och för sig att hennes mor brukade fixa det men eftersom jag är så himla kräsen och jobbigt med allt jag inte äter är de nog bäst att jag kirrar det själv.

Saga, jag vill ses, planera in mig någon dag!

Just yours
Tuva

Snart klar

Jepp, bara två inlämningar kvar i skolan och sen är den slut, förutom en hel menigslös vecka och studenten förstås, men när jag har skickat in dem behövs det i alla fall ingen mer stress och press i skolan!
Så borde egenligen ta tag i filosofin nu med tanke på att den ska in imorn men har ingen lust just nu att vara filosofisk, plus att jag idag fick reda på att jag inte behöver komma till skolan imorn så är ju i princip ledig då och har hela dagen på mig att skriva den.

Fast jag ska ju i och för sig baka imorn också, två morotskakor till hundutställningen på lördag (gubbängen om ni vill komma och se massa söta hundar) som tur är verkar det bli hyfsat väder, ska ju dit o hjälpa till ett tag så vore ju trevligt om det skulle vara sol!

Nä, ska inte skriva massa ointressanta saker nu, så bäst att avsluta. Och bra där T med dom nya nedräkningarna!
Adios!
/s


Torsdag

Idag har jag hunnit med: (trots att jag tror att jag blivit sjuk...)

- Frukost med Lollo
- Dammtorka hyllor, fönster m.m.
- Börjat sätta mig in i min uppsats; människan och språket
- Läst Glamour
- Smörjt in mig med BUS
- Tagit bort gammalt nagellack
- Sett lite på supernanny
- Varit ute med Tuffs

Nu ska jag cykla upp till dagis för att hämta Ludde!

Hugs
T


Mysig frukost men nu; städa!

Ååå så mysigt det var. Jag älskar att träffas över en frukost. Så himla trevligt. Det måste göras om Lollo!

Nu är tanken att jag ska sätta igång med städningen som jag gör varje vecka. Dock känner jag mig inte hundra i kroppen och bör kanske ta det lite lugnt. Kan i alla fall börja dammtorka alla hyllor och så, sen får vi se hur långt jag fortsätter. Jag kan ju alltid göra hälften idag och hälften imorgon. Idag måste jag även börja med min svenska uppsats, super viktigt!

Nu skruvar jag upp volymen och rockar loss med städtrasan.

Tuva

Frukostdate

God morgon!

Nu sitter jag och väntar på Lollo. Har fixat fram frukost i form av mackor, te, kaffe och ost. Haha, gott!

Måste kila, hon kommer snart.

Puss
T

Klar!

Puh, äntligen klar med Naturkunskaps uppsatsen. Mycket skönt! Det tog mig ungefär en dag att skriva den, hur 17 kan Joe sätta sig och göra det på två timmar? Orättvist.

Nu kan jag i alla fall koncentrera mig fullt på svenska uppsatsen som kommer vara mycket jobbigare och inte alls bara ta en dag utan med all säkerhet tre, minst! Ååå... jaja..

Imorgon kommer Lollo hit vid nio och äter frukost med mig. När det är galet mycket så man nästan tror man ska tappa kontrollen måste man hitta bra lösningar på hur man förenar nytta med nöje och gör det effektivt. Därför har jag bjudit över henne på frukost så vi kan ses utan att hon måste offra dyrbar pluggtid. Smart av mig, bra för henne.

Sen blir det städning imorgon och inte nog med det. Jag börjar känna mig sjuk, ja febersjuk. Har inte känt så sen jag hade körtelfeber i höstas, No no no. Inte alls kul för till helgen ska jag kolla på Joes dansuppvisning och följa med hennes family till skansken. Jag vill inte bli sjuk!

Jag får försöka städa försiktigt imorgon så att jag inte bli mer dålig och sen försöka sova.

Nu har jag skrivit ut uppsatsen så nu ska jag ut och gå med Lotte.

Kram
Tuva


14.01

Back to pluggandet. Tog en pause i och med att mami kom hem och sen så ringde Joe medan jag rensade kycklingen. Usch, kändes inte alls bra men jag ska i alla fall inte äta den.

Nu måste jag verkligen plugga.

see you

T

Plugg update

Så, nu är framsidan och inledning klar. Mycket bra Tuva. Sen har jag lämnat en sida till innehållsförteckning så nu ska jag gå in på själva uppsatsens hjärta. Men först ska jag hämta något att äta och brygga en till kopp kaffe.

Hejja, hejja!

T

ps. obsa att jag tagit bort nedräkningarna som redan varit och gjort nya, check it out, väntra delen av bloggen! ds.

Pluggilliplugg!

Okej, nu har jag läst igenom hela kapitlet om evolution som var på 22 sidor. Dock 22 spännande sidor men nu till de svårare momentet. Skriva självaste uppsatsen. Hmm...

Skriver snart igen hur det går.

Love
T
  

Onsdag, ledig

God morgon bloggen!

Ååå, såg blommorna som S lagt upp i föregående inlägg. Va gullig H är sötnos, är glad för er skull att ni har varandra. Du är värd all den kärleken!

Själv har jag varit ute på en morgonpromenad med Tuffsen, var väl ute i 40 minuter ungefär. Det är sol och varmt ute så det var skönt. Nu sitter jag här och ska skriva en Naturkunskapsuppsats, tanken är att jag ska hinna klart innan teatern på Luddes dagis och efter den börja på Svenska uppsatsen som är the real work! Nu gäller det!

Okej, ännu en vecka i skolan är avslutad, patetiskt nog är en skolvecka 2-3 dagar för mig men ändå. Inte långt kvar nu.

Nej, nu ska jag komma igång med pluggandet.

Hej och hå!

Tuva


Överaskning!

Ska strax gå till skolan men måste bara visa vad som överaskade mig i går! Pojkvännen kom ju hit och blev inte jag förvånad när han stod här hos mig med blommor i handen! Utan att det var något speceilt så hade han köpt fina blommor till mig bara för han tyckte jag var värd det. Love you!

/S

Kvällsbloggning

Aaaah, nu har jag varit på yoga och haft det skönt. Känner mig väldigt avslappnad och lugn nu vilket är mysigt. I alla fall, idag fick jag veta mitt slutliga betyg i servering C och D. Det bästa tänkbara (och det enda acceptabla...) så det var ju roligt. Bartekniken gick dock sämre, tyvärr. Kändes som om de gick galet dåligt vilket var mycket tråkigt. Vore inte kul om det blir barteknik som sänker mitt snitt. Men förhoppningsvis är Fran inte omöjlig och det kanske går att kompletera eller så. Lämnade även in mitt estetarbete idag också så nu är det klart, mycket skönt. Nu är det bara svenska uppsatsen och NKB uppsatsen och sen kan jag lägga mig ner och släppa allt. Mycket, mycket, mycket skönt.

Lite kul att det är jag som börjar med något och sedan blir andra inspirerade, tänkte på min veckoplanering och flickorna som har sina egna bloggar.

Lät bli att äta kött till middagen idag, tror jag ska sluta med det.

Just nu dricker jag kryddigt rött kanelte. Gott.

Imorgon då, onsdag. Jag måste ta mig ner till affären och köpa grönsaker och bröd till picnicen som vi i familjen ska på på eftermiddagen. Little brother har avslutning på dagis så vi ska dit och se honom spela teater. Mamma har bestämt att vi ska ha med oss ceasarsallad. Vilket kan bli ett problem för mig, vill ju inte äta kyckling så ja, jag får väl ta ut lite vanligsallad och lägga i en burk till mig.

Vet ni vad mamma berättade att hon hört?! Att man genmodifierar ägg eller något i den stilen för att få de större (!!) så hönan lider när hon ska prutta ut de! När jag hörde det blev jag så himla ledsen, vi människor är galna och jag ska sluta äta ägg. Punkt.

Puss
Tuva

Vegetarian del 2

Om man äter ett kilo nötkött är det lika skadligt för miljön som om man kör bil i tre timmar och har lamporna tända i hela huset under tiden.

Detta läste jag på Svenska vegetariska föreningens hemsida! Dock är ett kilo nötkött ganska mycket men man lär ju få i sig en hel del kött under en vecka.

Om man äter baljprodukter eller näringsjäst är de inte heller någon större risk att man får proteinbrist vilket var det tyngsta motargumentet mina vänner hade när vi diskuterade kring vegetarism. Sedan kan de vara bra att ta näringstillskott men i dags läget gör jag redan det.

Mycket intressant, måste forska lite mer kring det här.

/ Tuva


Vegetarian?!

Just nu går min hjärna på högvarv.

Mina tankar kretsar kring frågor kring djur i matsynpukt (känns som om jag ofta trasslar in mig på den banan..snigel, snäcka...yeah you know). Jo, idag när vi satt och åt (pasta carbonara, vilket innehåller bacon = gris) fick jag en obehaglig känsla av att vi faktiskt satt och åt något som lidigt (?) och dödats enbart i de syfte att vi ska stoppa de i munnen. Den tanken fick mig att må illa och jag startade en diskussion med mina lunchvänner om hurvida det är okej att äta kött eller inte?

Vi hade väldigt delade meningar må jag säga och tillslut hamnade vi lite utanför det hela och hade en vild debatt om fisken eller kon lider mest vid slakt/fångst?? Jag tycker helt klart att fisken lider mest eftersom den fastnar i ett nät och sedan torkas ut och därefter knäcker man nacken på den. Joe i sin tur tyckte att kon led mest, för fisken inte har lika stor hjärna och känner inte lika mycket. Men hur vet vi det? Tänk om fisken är mer bright än kon och faktiskt är ett snille i en kropp som inte misstänks för ett geni??
 
Jag har svårt att tro att människan måste äta kött för att överleva, de finns ju trots allt vegetarianer idags läget som lever! Jag måste kolla upp de där, bli lite mer insatt och sedan kanske jag överväger att stödja djurens rätt och sluta äta kött. Jag gillar ju trots allt inte kött så mycket och nu blir jag bara illamående när jag tänker på det.

/T

Bra dag!

Så, hemma från skolan, hade bara 1 tim fysik och inte den jättelånga biotekniken som jag trodde. Vi har precis gjort prov och nu har han satt våra betyg så den kursen är avslutad, och på bästa möjliga sätt också.
Glada nyhet nummer två var vårat projekt arbete, vi redovisade och var klara v13 men först nu fick vi vårat betyg och det gick jätte bra där med! Så nu är det bara tre saker kvar innan det är över:
1: Fysik prov torsdag
2: Filosofi arbete fredag
3. Historia arbete. tisdag

Sen blir det bara roliga saker, som först är innebandy i falun, har börjat på en packlista men måste kolla detaljer. Efter det en onödig vecka i skolan, för att sedan ta studenten gå på mottagningar och efter det blir det grekland!

Nä, ska nog hinna skriva lite filosofi innan H kommer för då blir det fysik.
Ha en underbar dag!
Saga


God morgon!

Är faktiskt i skolan och skriver, åkte med pappa och lena i bilen vilket var väldigt skönt så här på morgonen! Något som var lite märkligt i morse var att jag inte var trött när klockan ringde, och det hanr itne häntpå länge.
Ja, snart så börjar min fysik, för att sedan avsluta dagen med  2  timmar bioteknik.

Hör senare!
/S

Mellan allt och inget

Så där, tar en paus i fysik pluggandet, passade på nu när jag ändå vikande hejdå till A. Ska börja laga mat strax, wook som vanligt :) och där efter blir det knattar och sedan egen träning.

Dagens grej har varit min borttappade cykelnyckel, efter idrottslyftet när jag skulle hem så var den helt borta. Letade överallt, i fickorna, väskan, i materialet, i bilen, åkte tillbaka till bagartorp men den fanns ingen stans! Så fick gå hem, men väl hemma så hörde jag hur det lät när jag gick, och vart var den inte om i fodret på mina byxor för det var hål i fickan! Så slutet gott allting gott i alla fall :) 

Nä, nu måste jag ge mig av, ha en trevlig måndagskväll!
/S

Hemma från skolan men inte fri från den!

Fy va dåligt jag mår. Känner mig illamående och skakig i kroppen. Skulle helst av allt bara vilja lägga mig framför tv:n och se på film men icke. Jag måste första sammanställa mina estetarbeten till imorgon och sedan plugga barteknik tills jag somnar. Boooring.

Nej, jag har inte så mycket tid att blogga så det får bli bra såhär...

Love
Tuva

Måndag morgon, hej och hå!

God morgon!

Oj, oj, oj! S har legat i och lagt upp en massa bilder, inte illa kusin. De blev super fina! Klart jag ska kirra balkongbilden till dig kusin, facebook ju! Hahaha, nej men den är really bra! Vackraste kusinen i hela världen!

Snart ska jag cykla iväg på möte och sedan blir det skola för min del. Har en helt världelös lektion helt utan mening då vi är klara med allt i kursen men nej, kommer man inte blir läraren sur. Förlåt för förra måndagen, jag kommer idag, lovar.

Annars har jag inte mycket till liv idag, ska försöka plugga barteknik mellan ångesten över att jag kommer faila hårt på provet, gråter en skvätt.

Nu mår jag himla illa också, det känns så ganska onödigt!

Tror att jag ska försöka komma iväg och träna ikväll också, om inte bartekniken tar död på mig. Var förästen ute på morgonpromenad imorse. Bra Tuva! Nu gäller det, slutspurten innan studenten och man vill ju se så snygg ut som möjligt! I lördags var det 1 månad kvar så nu måste jag ligga i om jag vill vara nöjd med fotona som jag kommer dras med hela livet från studentdagen.

Juste, planschen som familjen har när jag springer ut är tydligen på gång. Dock kommer jag inte få veta vilken bild de valt, hoppas att den inte är allt för elak. Hahaha....

Nej, nu ska jag iväg.

Love
Tuva

Ps

Tuva, nu när jag gjorde en hel liten serie om dig måste du skicka balkongbilden, du vet vad jag menar :)
D.s

Sist, men inte minst!

Snigelskolan: Ett djur med 2 skal=mussla. Ett djur med 1 skal = snäcka. och inget skal = snigel. Så, nu måste alla kunna det!


Så, nu är det dags att sova! Hoppas att bilderna lever upp till förväntan ;)
sov gott!

Bilder nummer 2

Här kommer mera men nu bara på T, je t'aime
PUSS!

Bilder från paris!

Så, nu har jag gjort mitt bästa och här kommer bilderna!
Saga

detta är alltså jag och min underbara lantiskusin i storstaden Paris!

Veckans nuvarande planer 2

Tänkte att folk kanske undrar vad jag tänker hitta på nu är T har skrivit ut hela sin planering:
Måndag: Studiedag, jippi! men först idrottslyftet kl 09.15 i bagartorp (vad gör man inte för pengar) sedan kommer A hit för att äta lunch plugga mm :) På kvällen är det antagligen knatteträning och sen egen träning!
Tisdag: Här händer inte så mycket, ska träffa H och sen blir det plugg.
Onsdag: Plugga mera men även träning.
Torsdag: Fysik prov! Sen idrottslyftet för att sedan utöva yoga och antagliegn avsluta dagen med stress över att skriva klar filosofiuppsatsen..
Fredag: Inlämning filosofi! sedan är det helg och jag ska baka två morotskakor till lördagen. och sen tror jag att det faktiskt blir am-fotboll på östermalms Ip men det är inte helt säkert.
Lördag: 1 & ½ år mellan mig och H. Om det är fint väder blir den efterlängtade rullskridskodaten av! sen ska jag 'ven hjälpa till lite på hund utställningen på gubbängen, så hoppas verkligen på det fina vädret!
Söndag: Träna med Doris, tror att det hette powerbox, kul ska det i alla fall bli.

Ja, så ser min vecka ut, helt okej om man skulle ta bort plugg momenten, men men. Nu ska jag fixa med lite bilder så ni snart kan se vad min kamera fotade i Paris!

/S

Veckans nuvarande planer

Måndag: 9.00 Möte, skola 11.30-14.30, plugga barteknik och träna
Tisdag: Bartekniksprov & redovisa estetarbetet, skola 11.15-16.00, yoga
Onsdag: Jogga och börja på naturkunskaps uppsatsen och svenska arbetet.
Torsdag: Städa, simma och plugga NKB och Svenska.
Fredag: Möte 10.00, plugga NKB och svenska, jogga.
Lördag: Yoga, långpromenad, Se när Joe har dansuppvisning och sova hos henne.
Söndag: Norges nationaldag = Skanen med Joe

Ja, så ser veckan som kommer ut. Känns sådär, lite segt liksom. Men men, nu ska jag plugga barteknik.


Hej svejs!

Tuva

Söndag utan ångest!

Jaha, så var det söndag igen och det var trevligt igår på skivan. Träffade många sötungar från Vallentuna som jag inte pratat med på hur länge som helst. Många kära återseende! Dock de jag hade oroat mig mest för uteblev, han var tydligen där men jag såg honom aldrig. Det kanske var lika bra trots att jag saknar vår relation och den vänskap vi hade.

Sov hos S i natt vilket var väldigt trevligt. Älsklingskusinen får mig alltid att må så bra, lyckopiller i människoform. Jag är evigt tacksam för all den lycka du ger mig.

Nu sitter jag i köket, äter lite av resterna från igår (tacos) och har delat de sista i Joes Ben&Jerry med Emmi. Ja, det där med att vara nyttig går inte så bra idag men jag får ta nya tag när jag ätit klart min lunch. Tar och gör en kopp kaffe och hoppas på att kaffets förmåga att öka fettförbränningen verkligen hjälper idag...tönt-Tuva.

Nu: Lunchbloggning
Humör: Bättre än normalt, skönt.
Måste: Plugga!
Vill: Lägga mig i solen och få fredags-känsla
Har: Hål i strumpbyxorna och tryck över bröstet
Är: Inte bakis! (förvånansvärt!)

Jo juste, jag har ett blåmärke på hakan. Lyckades få en smäll igår. Mindre skönt.

/T


sent

Håller på att guida tuva hem, inte helt lätt mitt i natten ska jag säga ( så du vet de sen när du läser detta T ;) ) båda vi har varit på skiva som sagt. Jag var på underbar S skiva, med -ist tema, jag var florist och blommig, dock är det ju samma outfit som på tuvas skiva, men men, jag är inte gjord av pengar. Iaf så var det en trevlig kväll!

Fredagskvällen spenderades med H och inleddes med knattematch borta mot sumpan, spelat var inte så bra, men vi vann med 2-1! sedan hem o laga god fredagsmat, dock blev det inte kyckling utan fläskfilé (som tuva ska få smaka nu) och sedan bänkade vi oss framför hockeyn men det gick ju inte så bra.. varken för oss eller tre kronor, vi somnade i 3.e perioden o då förlorade sverige.

Nä, nu är hon här o vi ska sova, tänkte bara lägga in en bild av hur jag såg ut i onsdags!
Godnatt

Skiva!




Ja, så här blev de. Ni hajjar ju vilka vi är och snart går tåget så vi måste dra. Ha det,

Tuva

Matpause sedan ut i solen!

Oj oj oj, gissa vem som är GRYM?! Jaaaaaag! Tog med Joe på en joggingtur och sedan körde vi lite yoga/styrka. Haha, stackarn! Men det blev så himla fint väder så nu är vi bara inne en kortis och tar oss lite NYTTIGHETER att äta samtidigt som vi solar ute. MIn tomt är så bra, det är liksom noll insyn vilket gör att man kan sola i bara trosor = inga ränder= snyggast till studenten. Det är fina grejjer!

Nej, den blåa himlen väntar inte på mig och jag måste koka klart min spenat (som jag ska bli stark av och bygga muskler...= få ut mer av min träning = bränna mer fett).

Snart ska jag avslöja hur Joe och jag kommer se ut ikväll...

It's now or never
Tuva

Pappas födelsedag

Dag: Lördag, pappas födelsedag
Väder: Molnigt, mulet och ganska dystert
Humör: Neutralt, lite trött

GRATTIS PAPPA PÅ 43-ÅRSDAGEN!

Ibland blir jag irreterad på mig själv alltså. Jag åt frukost vid  kvart över 10 typ, två nyttiga muffins och en liten tallrik fil. Ja, och tror ni inte att jag känner mig hungrig nu igen, suck. Fast om en halvtimme kan jag ju äta mellis i och för sig... smart.

På tal om mat och så, som jag skrev tidigare om fruktens roll i en diet och hur den påverkar, mot allas förstånd, vår fettlagring har jag personligen kommit fram till något spännande. I början av dieten tog jag bort allt socker och de mesta av kolhydraterna men åt i stället mycket frukt för att fylla ut de jag inte åt. Sötsuget försvann till en viss del men jag var ständigt arg och ofta ledsen. Men nu när jag tagit bort frukt ur min kost känner jag inget sötsug alls. Joe satt och åt en Ben&Jerrys bredvid mig i förrgår och det fick mig inte alls att känna mig ledsen eller dålig. Jag ville helt enkelt inte ha. Lite senare blev jag dock hungrig och tog en liten tallrik fil men då pratar vi hunger, inte sötsug. Alltså, det är lättare att bli av med ett sockerberoende om du utesluter frukt. I mitt fall. Jag tror att det är väldigt viktigt att tänka på det, allt är inviduellt och personligt. Ingen människa fungerar identiskt med någon annan och man måste nog leta sig fram till hur ens egna kropp fungerar. Men det är värt att testa!

Ikväll då, planerna är att gå på skiva och sedan ha en nattlig date med min kusin. Trevligt. Dock känns det lite obehagligt, inte daten, men jag får se hur det går. Håller tummarna för en mysig kväll i alla fall. Nu ska jag plugga lite och sedan måste jag träna, Joe sover i soffan så jag får väl väcka henne snart.

Juste, skivan har filmtema. Gissa vilka vi ska va!!?

Puss, puss
Tuva


Kalas

Sådär ja, nu är all mat klar, huset är städat och jag är tillsnyggad och klockan är halv 6. Gästerna kommer om en halvtimme. Very Good! Paj är vad som står på menyn, två olika, en nyttig och en mindre nyttig. Sen blir det tårta, en vanlig gräddvariant och en gi-cake. Åå, att jag skulle göra en gi-tårta var helt knas för ett år sedan. Kan ju bero på allt som var just då i och för sig...

Nu: Hungrig och trött
Väder: Ganska bra, varm vår med härliga sommarinslag
Ja!: Brun utan sol+body lotion, dove
Humör: Neutralt men labilt
Imorgon: Adams skiva, hej hej hej!
Senare: Filmmys och måla naglarna?
Dagens tanke: -
Outfit: Svart kjol och vit tröja

Nej, nu måste jag vara lite social med Joe och morfar.

Kram på er!
Tuva

Frukostbloggning

Jag har inte tid att blogga men gör det ändå. Mellan mina frukosttuggor försöker jag skriva lite på systers bärbara. Kommer medelbra. Idag ska jag på möte och sedan är det städa och laga lite mat som gäller. Ska fira mor&far ikväll så jag och Joe har lite att stå i. Nej, nu måste jag fortsätta äta frukost annars kommer min frukost vidlikna snabbmat.

/T

ps. SAGA! Det du inte berättat för mig än (som du ska göra!!!) hoppas jag verkligen inte är så spännande eftersom då hade du väl ringt mig på en gång? Nej men berätta nu! ds.

Skärpning!

Jag har inte varit med påen vecka nu och jag har ju mina bortförklaringar som jag tänker rabbla nu: Paris, vi hade inte dator = går inte att skriva. sen på söndagen åkte jag hem till H och spenderade lite kvalitetstid med honom och ett och annat spännande kom fram (har inte berättat för dig än tuva men måste gör det! påminn!) sen upp med tuppen på måndag morgon för att åka kolektivt till bergshamra från älvsjö för att  ha handslaget som , givetvis, var inställt pga studie dag. suck.
Mot skolan för en lektion i fysik mellan 1-2 men var kvar i skolan till halv 5 för att plugga till provet jag hade på tisdagen (som jag förövrigt tror gick bra ^^) sen han jag med träning på kvällen, falun närmar sig och jag ska ju visa upp mig där.. tisdagen skulle jag skriva men vad händer då, jo, com hem lägger ned så varken dator eller tv fungerar, ingen blogg ingen man united-arsenal! Typiskt!
Onsdag, dagen D för vår skiva, ingen tid fick gå till spillo, störsting , minsting och mellansting var här hos mig och fixade oss för kvällens händelser. Det var slutet på bortförklaringarna.

Men skivan då, den som nog de flesta i vår klass hade fasat för länge blev tillslut okej. middagen var trevlig men maten så där och klassen var sämst på lambo. men uppdrag utfördes, själv startade jag vågen spontat två gånger och folk förstod inte att det var mitt uppdrag! Blev också utsedd till klassens prozac- aka lyckopiller. sedan blev ju efter festen som förväntad med lite folk, men ett super tack till dig min underbara kusin som faktiskt valde att prioritera mig trots samma förutsättningar osm alla andra med mycket plugg, lite pengar och trötthet, love u! och Johanna ska också ha ett tack som vågade följa med ;) Att Y och P  kom förbi var också väldigt roligt., och idag har tankarna gått till dig y, hoppas att allt är bra.
Bilder kommer senare, både från paris och skivan!
 wish me luck, har prov i morn och knatte derby ;)
/S

Film och Glamour! :D

Kom precis in från en 2 timmars lång promenad, mycket trevligt. Och bra för Tuffsen också!! Jag och Joe gick nere vid vattnet med en killkompis. Sedan tog vi styr mot centrum där de köpte gott-gotti men inte jagSommar 09 ju! 

Nej, nu ska vi kolla på film och jag ska läsa lite Glamour samtidigt medan Joe äter Ben&Jerry.

Pussar
Tuva F  


Torsdag, Täby c och hemska känslan

Jaha, då har man gjort lite ärenden i Täby c och nu väntar plugg. Gårdagens kvällsplaner var helt okej, Saga var lika söt som vanligt men dansgolvet hade lite tendens att vara seeeegt. Mindre bra. Här är i alla fall bilden på hur jag och Joe såg ut. Jag har en bolero på mig så min gröna klänning får absolut inte en rättvis chans på denna bild!


Joe sitter och försöker plugga in bartekniken men vi vet båda två att det är mer än svårt. Så mycket och tråkigt. Men men, måste man så måste man.

Nu: Laddar inför barplugg och NKB
Humör: Nollställd med slängar av hemska känslan
Dagens tanke: För vem gör man saker egentligen? för vem lever man?
Senare: Film ikväll och en promenad, måste träna!
Tummen upp: Jag ska få fixa Johannas hår till skivan på lördag
Imorgon: Middags för mor&far = Tuva och Johanna in da kitchen!

Ta hand om er, ska försöka hinna blogga senare.

/T

Party!

Okej, bara för att vara extra jobbig valde jag att ha mina gröna klänning. Ingen av de jag la upp alltså. Typiskt, haha. Är inne på min andra drink och har höjt volymen något. Joe är i duschen och vi ska ta 37 tåget. Tjoho! Party, party! Lotte lockade mitt hår och sen sminkade jag mina ögon i grönt så jag är fiiiiin. När Johanna kom utbrast hon: "Vaaaa sööööt duuu är!!!". Hihi. Så himla kul att höra!

Lägger upp bilder imorgon från kvällens äventyr, nu ska jag se hur det går för min älskling och snart kommer vi Sagis

Big love!

Tuva

Update

Det bästa med att måla naglarna vid datorn är att man inte hinner bli rastlös och peta på de innan de torkat. Smart unge!

Systra mi har satt upp tjosans i mitt hår (läs: gummipappiljotter) och så har jag rakat och smörjt in benen med jordgubbs bodybutter. Dagen till ära har jag också inhandlat (gjorde det dock igår) sötaste trosorna. Korallfärgade, spets och med  en liten volang. Mycket pretty. På tal om pretty, Em tyckte att jag såg bredaxlad ut i den sbarta klänningen så jag bestämde mig för den rosa. Princess!

Nu:
Dricker Kaffe och målar naglarna rosa
Dagens outfit: Rosa leggings och svart klänning
Humör: Labilt men bra
Ikväll: Sagis skiva
Imorgon: Plugg och Täby med Johanna

Oooooops! Satt i inte allt för mycket kläder vid datorn när syster kommer hem. Det i sig är igen större fara, systrar imellan har vi sett varandra nakna men va tror ni inte jag hör, jo en killröst! Syster är så sweet så hon tar med en pojke hem och ja, här sitter jag näst intill naken. Rycker åt mig en filt och springer ner på mitt rum. Pwuuu....

Nu slår mitt hjärta galet hårt. Pinsamt värre hade det kunnat bli. 

Puh..

/T 


Kvällsoutfit!

Här är mina två alternativ till ikväll, både ser snyggare ut på. Speciellt den svarta. Ohlala!


Nå, vilken tycker ni? Ska ha en silvrig mask till!

/T

Studentklänning

Ja, här har vi den, min studentklänning! Det känns lite konstigt att lägga upp den här så att alla kan se den. Jag menar, bruden får inte visa sig i klänningen för brudgummen så studenten kanske inte får visa klänningen för allmänheten? Äsch, jag vet inte hur det är men ni får inte se den på i alla fall, det håller jag hemligt i en månad och 4 dagar till. Men visst är den fin? Lagom liksom, inte för mycket men ändå detaljer som gör den söööööt! JAG ÄLSKAR DEN! Ska köpa mig ett par skor nu bara och sen har vi studentoutfiten klar, om jag inte ska ha något fint hårspänne eller så... man måste ju tänka lite på att man har mössa på sig men man vill ju ändå vara fin i håret. Ser fram emot studenten, den 9 juni är det dags. Klockan 11 springer jag ut i Sundbybergs centrum (bakom apoteket?). Sundbyberg har förästen högst alkoholkonsumtion i Stockholm, intressant va?


Min söta klänning, från Åhlens.

Puss
Tuva

Oooooonsdag

God morgon sötungar!

Min väckarklocka (läs: mobilen) kommer ringa om en kvart och här sitter jag framför datorn, påklädd, mätt i magen och tuffsen är nykissad. Det är lycka! Ikväll ska jag på skiva, älsklingsSagas tur nu att röja och som den trogna kusin/syster/bästavännen/själsfränden jag är ska jag komma dit och stötta henne (och festa såklart). Ska bli himla skoj att träffa alla hon pratar om hela tiden. Så att jag kan se de framför mig nästa gång hon berättar om något spännande som hänt i hennes klass! I alla fall, kvällens tema är mask (Visst kan vi kalla det för det Saga?) och jag ska låna en av mitt hjärta Lollo. Har för mig att den var silvrig, fint! Joe tvingade mig att följa med henne och införskaffa en mask igår, super fin! Silvrig med en massa spets, du kommer vara så sweet raring och jag ska plocka ordning på mitt rum så att du får plats på golvet hela veckan ut! 

Och juste, vet ni? Jag hade super svårt att finna en studentklänning i Paris när vi var där, letade och letade i alla möjliga affärer (både dyra och mindre dyra) men nej, inget var bra. Men vad händer inte när jag går förbi skylt fönstret till Åhlens i Sumpan. Där hänger den, vit, spets och lagom lång. Min klänning! Så jag tar Joe under armen och prövar den och hoppsan, den sitter som en smäck och jag travar vidare till kassan och betalar. Inte en farligt dyr summa heller, nu har jag råd att köpa lite dyrare skor eller så! Se vad saker och ting kan ordna sig när man minst anar det. (åhlens i Sumpan var ju inte direkt så tippat!) Sen fortsatte shoppingen på GT där jag hittade en svart tight underkjol (perfekt om man har korta klänningar eller så) och ett par söta korallfärgade trosor med spets. Jag förtjänade det! 

Igår beslutade jag mig även för att vara en hjärtliga vän jag är och gå på Adams skiva på lördag. Jag är inte en kall människa, jag är bara väldigt feg av mig och rädd för att riva upp en massa sår som jag faktiskt lyckats täcka med ett kg plåster. Men men, man ska ta vara på de gullungar man har och därför går jag dit (+ att jag har en fin röd vodkaflaska på nattduksbordet och hyfsat mycket d-vitamin i kroppen). Temat är stora filmroller! Igår kom jag på vem jag skulle va och fixade också lite grejer till outfiten. Dock vet jag inte om rollen är så stor men skit i det, jag tycker jag lyckades ganska bra ändå. 

Just nu har jag lite klädgrubbel till ikväll. Rosa prinsessklänning eller kort svart fodral med långa armar? Gah! 

Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sminka mig. 

Önska mig lycka till, ska hålla tal på svenskan idag!  

You're beautiful, yeah you are.
Tuva


Tisdag - ångest

Hur ärlig ska man egentligen vara i en blogg? Hur ärlig vill man vara i en blogg?

Jag har så himla mycket jag vill skriva, bara lätta på hjärtat och hela min tunga själ. Jag skriver ner allt jag känner, lägger till så många detaljer jag bara kan och läser sedan igenom den hemska men sanna texten. Min vardagliga verklighet. Min verklighet som råkar vara min vardag. Flikar in med ytterligare några detaljer som ska förhöja textens mening så att jag kan förmedla den känsla som ständigt ligger inom mig, ständigt och jämt gror och lever trots att ni inte ser det. Läser det jag skrivit igen, tyst för mig själv men högt inom mig. Befinner mig mellan kvalet och valet, ska jag publicera eller ska jag inte? Vågar jag blotta allt? Hur ska ni ta det? Vill ni verkligen veta? Mitt mod börjar flyta ut... rinna bort. Jag ångrar mig, markera allt, funderar, ska jag? Vill jag? Sätter fingret på delete och trycker ner. Skriver istället ett inlägg om vad jag ska göra ikväll och på så sätt tror ni att ni vet vad som händer och sker inom mig

Tuva

  


Tjock av frukt?!

Två bananer om dagen som mellanmål (en på förmiddagen och en på eftermiddagen) förhindrade en kraftigt överviktig kvinna från att gå ner i vikt vilket skulle gynna hennes hälsa. När frukten togs bort (böts ut med något annat?) förlorade kvinnan ett flertal kilon på bara några veckor. Nu dras slutsatsen att det är frukten som kan vara en av bovarna i alla bantningskurer. Hur ofta har man inte fått höra; Men ät frukt! Och ja, jag äter frukt. En massa faktiskt för att kunna undvika att stoppa i mig kolhydrater som inte heller ska vara bra enligt nya forskningar, i alla fall inte snabba kolhydrater.

Men nu, till min förtvivlan, ska man undvika frukt om man vill gå ner i vikt och inte ha så många kilon som kan vara skadliga för kroppen. Vad finns det snart kvar att äta tänker jag?! Idags läget lever jag på fiberhavregrynsgröt med kanel, ägg och linser som bas. Dessa försöker jag variera så bra det går och hitta på olika maträtter med. Har ni någon gång ätit rödalinserpuré till exempelt? Eller stekt ägg med linsmos? Obsa att moset och purén i stort sätt är desamma men det känns bättre om man låtsas äta lite olika...

Jag försöker även få i mig mycket vatten och protein som kyckling (skinnfri) och fisk. Jag drar mig länge från att äta kotletter och sådant och korv undviker jag helt. Bröd äter jag inte alls, inte heller pasta, ris eller potatis. Ibland äter jag lite mathavre men det är inte allt för ofta. Frukt däremot är något som gjort att det funkar att äta så här enformigt och kolhydratsfattigt och så kommer dessa nya rön upp! Inte alls bra, vad ska jag nu äta? Nötter är inte min grej, visst är det gott men det känns så fett och jag kan inte riktigt acceptera att fett kan vara nyttigt. Och jag har jättesvårt för varma grönsaker, broccoli är nästan det enda jag kan äta varmt... majs också i vissa fall. Nu låter jag oerhört kräsen men så är inte fallet, jag tycker om mycket och ser faktiskt en viss tjusning i det. På något sätt ger det lycka och välbehag. Men nu vill jag verkligen nå sommarkroppen som jag varje vår har försökt att nå men misslyckats. Denna gång ska jag klara det. Hade gått ner 5 kg på 6 veckor innan Paris som var en djup svacka när det gäller summer09 men jag har kompenserat det en del idag och får fortsätta så här.



Nu måste jag sova om jag inte ska bli för hungrig, måste vara dricka upp mitt blåbärste...blåbär...frukt...= tjock?

/ T


Bilder - Studentskiva&Paris

Ja, så kommer de bilder jag lovade, här har vi studentskivan. Lyckad kväll, tack!



Och här har vi ett fåtal bilder från Paris. Tog så himla mycket bilder både jag och Saga. Dock har hon mer på mig och jag har mer på henne. Här kommer ett urval. Min snigeldebut ser jag fram emot bilder från , come on Sagis, ge läsarna bilderna de vill ha ;)



/ Tuva

Back home..

Nu: Hemma från Paris
Vill: Tillbaka till Frankrike, nuuuuu! (snälla, snälla?)
Funderar över: När jag ska finna min studentklänning
Har: Precis varit på ett spinningpass (ångest över sommarkroppen)
Idag: Orkade jag inte ta mig till skolan
Snart: Kommer jag bli galen av denna ångestladdade klump
Humör: Galet nere, hur swischar man upp det?! Hjälp!
Tänker på: Livets meningslöshet och artikeln om att frukt gör en tjock
Nästa stopp: Onsdag, Sagis skiva. Vill någon agera min date, säg till!
Måste: Plugga barteknik!
I fall att: Det skulle vara som Johanna tror så måste jag nog evakuera från jorden
Borde: Ta bort det gamla nagellacket och måla på nytt

En weekend i Paris ger en följande; Galet möra ben och blåsor på fötterna, en ny kopp till samlingen och en voda alternativt ett par nya skor till studenten, extremt lite sömn, mycket onyttig mat, en uppfattning om ens usla engelska, en god med dåligt gjord drink, en(!) solbränd axel, mycket fnitter med älsklingskusinen, + 2 kg, en turbulent flygresa utan turbulens, flera mils promenad, jätte många bilder, kaffe från starbucks och så himla fina minnen.

Jag lovar att lägga upp lite bilder från Paris och sen lär det komma upp ett debattinlägg om bartekniken flyter på som den ska.

Måste duscha nu och sen ska jag läsa klart debatten om frukt=gör dig tjock i DN sida 6.

/T - nu och aldrig.



RSS 2.0