Glömde förra veckan

Att säga adjektivet, som var Korrekt. Bara så ni inte missar något!
Skola idag, miljöpolitik vilket är väldigt intressant.. Dock var det mellan 10-13 så blir lite knas med lunchen, dock har jag ätit nu och lagade så att det nästan blev tre matlådor, känner mig väldigt duktig.

Men nu måste jag städa innan jag ska ner på stan och hämta upp H!
S


3poäng

Vinst som utlovat mot pixbo, resultatet blev 4-2. Min insatts var gokänd och inget annat, gjorde en katastrof dålig första period, som tur utnyttjade dom inte mina misstag och vi ledde med 2-1. Som också var resultatet efter andra. I tredje fick vi utdelning och även jag lyckades bättre, assade till 3 och 4-1. Sedan gör dom (eller det var vi, självmål) i power play med 2 min kvar.

Så, en kort sammanfattning, nu måste jag sova, godnatt!
S


Laddad!

Tänk vad lite positiv feedback kan göra att man känner sig betydligt bättre! Fick nys om detta i telefon nyss vilket fick mig på riktigt match humör:
Laget har även värvat den mycket duktiga backen Saga Jernberg från Råsunda.

Pixbo väntar...

S


trött tisdag

Har haft introduktion idag om samhället och miljön som är delmoment två. Kommer nog bli ganska lärorikt, men det var skönt att det bara höll på till 11. Sedan var det tvätt och lunch hemma hos O vilket var en bra kombination.
Strax är det körlektion och handling som gäller, nu finns det verkligen inget att äta här. Efter det blir det laddning för match, 19.30 mot pixbo!

Imorn kommer H vilket passar väldigt bra just nu. Ska även äta middag med M-O vilket alltid är uppskattat!
Nu måste jag ta tag i saker, ska anmäla mig till vårens kurser, så måste hitta några papper för att lyckas med det.. Och sen kan jag ju passa på att säga att det inte blir något jobbande för min del den här gången, tråkigt men jag försökte i alla fall!

Önskar att allt ordnar sig för dig, för du är värd det bästa! Saknar dig och skickar alla mina finaste tankar till dig!

S


I mina tankar


And if you want to cry
I am here to dry your eyes
And in no time
You'll be fine

Saga

premiären avklarad

Sifforna blev 4-3 till oss. Vi spelade inge vidare så det bästa med matchen var att vi tog tre poäng. Sen hade vi i och för sig två boxplay emot oss då vi inte släppte in två mål och vi hade ett powerplay då vi gjorde mål så det var positivt.
Min egen insatts var inget annat än okej, var inne på två frammåt o ett bakåt, men missade å andra sidan ett friläge typ.. Men, nu är det bara att ladda om inför Pixbo på tisdag!

Dags att röja här hemma och sen ge sig ut för att utforska skatås och hitta adjektiv..
S


STHLM tur och retur

Hemma från en halvdag hemma i stan. Alltid lika skönt att komma hem tycker jag nog, vad som känns som hemma är ju inte samma som där man bor.. I alla fall, intervjuen gick helt okej, hon/dom hör av sig nästa vecka om hur det blir. hur jag känner växlar lite upp och ner, så det är på ett sätt ganska skönt att dom hör av sig.
Var också väldigt skönt att få träffa alla nära och kära hemma, så kändes lite ensamt när tåget rullade in på stationen, utan ha någon alls som väntade på en. Men det var däremot väldigt mysigt att åka tåg på kvällen, fridfullt på något sätt. Att sitta där och veta att man är påväg samtidigt som bara månen syns i natten.

S


Mot framtiden

Ska till STHLM imorn, snabba beslut här, arbets intervju.. väldigt speciellt om jag säger så. Men känner mig lite splittrad också. Stanna här och följa planen eller ta det som det kommer och uppleva en mängd nya saker. Får se vad som händer!

S


Riktig helg!

Nu denna helg, behöver jag inte tänka på skolan för femöre! har gjort min första tenta och det känns helt okej, men det räcker för den här gången.

Dock dök det upp något betydligt mer intressant idag, en riktig chans, men just nu.. Vet inte riktigt vad jag ska göra, vill ju göra båda! Men har lite tid kvar att fundera på, och sen bestämmer ju inte bara jag..

Nu är det lite hemma fix som gäller innan det blir tenta fest! Vilket blir riktigt trevligt hoppas jag, men ganska lugnt för min del, det är ju match i helgen!

S

a black cloud's hanging over town tonight
but i don't mind
i don't mind
there's a cold breeze coming through the summer air
but i'm not scared
i don't care
'cause we dance the night away
let's dance the night away


Ensam hemma

Känns lite tomt nu när T är i sthlm och ska vara där till tisdag.. Men jag har i alla fall tagit tag i diskberget så det är mycket bättre!
Men har ju min dator i alla fall som ger ifrån sig lite ljud så det inte är tyst. Får se till att ha lite folk hemma här i helgen så jag inte blir helt isolerad.
Men imorn är det tenta och sen alltså tenta fest, så det är lördagen som måste planeras, och söndagkväll efter seriepremiären (håll tummarna för att jag får spela!)
Sov dags här hemma, viktig dag imorgon..

Godnatt!
S


Tentan närmar sig

Bara en dag kvar, så imorn vid den här tiden sitter jag nog och skriver för fullt, hoppas jag iaf.. Har pluggat med S & N idag, vi utgjorde en mycket bra trio tycker jag. hann med lite roligheter också, men jag tänker inte avslöja några detaljer.
Ska iväg på träning nu så har ju egenntligen inte tid med detta.

S

När ska dygnet innehålla mer än 24h?

Känns som man har massor att göra men alldeles för lite tid!
Idag blev det, plugg, lunch med mamma, besök på advokatbyrå, körlektion, plugg och nu mat. Men sedan blir det mera plugg, bara en dag kvar till tenta dag.

Tänk att världen kan vara så liten..

Soffipropp, du är underbar, hoppas att det går lika bra på matchen på söndag som du är bra på att peppa mig!

S


I'm in

Tror jag i alla fall, fick nämligen prova ut matchtröja idag så då vore det konstigt om jag inte fick vara kvar. Träningen var anars lite seg tycker jag. Men det kanske bara var jag!
Imorn blir det plugg, lunch med mamma, körlektion och sen mera plugg.
Nu ska några saker fixas och sen blir det en tidig kväll.
God natt
S

Banta mera

Dagens roligaste:
-Hur var träningen igår?
-Jo, helt okej fast den började lite speciellt..
-Jaha, varför då?
-För dom berättade att vi skulle banta truppen.
-Men vadå, det finns väl ingen matchvikt i innebandy?

jag hade kunnat skrattat hela dagen åt det, S också om jag får gissa. Tyvärr hade vi föreläsningar så det gick inte, vilka dessutom var ganska onödiga i tenta tider..

Dagen stjärna: Min underbara sambo som trots att hon själv hade det ganska stressigt hade lagat mat till mig! Gjorde min eftermiddag 10 gånger lättare,Hoppas jobbet går bra nu!

S


Back again...

Var det någon som ropade?
Någon utan röst och med ett leende.
Det finns ingen som hör en tyst bön,
ingen som ser en själ med så mycket tyngd.
Välkommen tillbaka, vi har saknat  dig.

LOVE
T

Banta..

Jepp, det är det dom ska göra med truppen, vi är tydlingen 29st vilket är lite för mycket.. Så jag hoppas att dom inte kör sist in först ut. För övrigt gick träningen bra, spelade center igen och hade E & M vid min sida vilket fungerade perfekt!

Nu är det in i duschen som gäller och imorn blir det plugg!
Saga


Redo för filmkväll

Igår när jag och T städade och plockade bort en del grejer hittade vi en dvd, jag hade ju en med mig men den vill inte ha något fungerande ljud.. I alla fall så har jag kopplat in den andra nu och den fungerar, synd bara att vi packade ner fjärrkontrollen i en låda som nu är nere i källaren dit vi inte har någon nyckel. Aja, får fungera tills vidare!

Hade en stressig morgon idag, hade ätit frukost kl tjugo i åtta när jag insåg att jag hade körlektion kl åtta. Efter att ha kastat mig upp på cykeln kom jag bara 3min sent.
Skola hade jag också idag, sista föreläsnigen inför tentan.. allvaret närmar sig..

Förra veckans adjektiv glömde jag att berätta, kavat. Lite otippat men kul också. Väntar och se vad det blir den här veckan.
S


Med blanka ögon och en längtan efter er;

¨

Det viktigaste är vad man har, inte vad man inte har.

LOVE
T


Mys!

Så slutade helgen (dock har jag måndagen ledig också. Ja!) med en trevlig myskväll. O, P, S och jag bakade pizza, grillade marsmallows, åt BB-bönor och skrattade en hel del. Mycket spontant, mycket bra. Och matlådor blev det!

På torsdag åker jag hem till Stockholm för att intensiv köra bil innan måndag då det gäller. Uppkörning nummer två och jag måste klara det. Annars blir jag förbaskat ledsen.

Fortsätt kämpa, någonstans finns ett mål du inte vill missa. Men lite motivation vore inte fel!



LOVE
T





söndag med allt vad det innebär

"Man ska vara tyst när man önskar"


Att välja är inte lätt, speciellt när det gäller söt saker, ibland önskar man helt enkelt att man kunde smaka lite av varje. En tugga av det ena och en tugga av något annat, men det skulle ju inte uppskattas av dom som jobbar i konditoriet.
Det kan då lätt bli så att det självklara valet hamnar i bakgrunden och man börjar kolla på andra saker, som kanske cheescake. Det är lätt att låta stunden avgöra. Men så blir det ändå så att man väljer kladdkakan, och redan när man känner doften av den vet man att man gjorde rätt val. Cheescaken finns kvar, men man ser den nu på rätt sätt, även o man för en kort sekund funderade på om den var så där god som den kan vara.

Jag skulle vilja baka kladdkaka ikväll, men T var inte jätte på.. Vi ska i alla fall gå och handla nu, middagen ikväll blir hemma gjord pizza och förhoppningsvis massa matlådor! Måste plugga i kväll också, för det har inte gått så bra idag..

Helgen då, ja den kan jag berätta om någon annan gång.
S


Hemma

Efter en kort men händelserik kväll.. men ganska skönt tycker jag att det är att vara hemma tidigt, har ju trots allt skola imorn, och då ska jag inte missa en timme plugg som idag!
S

Ville bara säga

Att jag är trött på morotskaka och den har blivit grön också!
Tackar vet jag kladkaka, alltid lika gott.
S

16.e

Jag saknar dig, alltså har du funnits.
Jag tänker på dig, alltså finns du.
Jag stannar hos dig, alltså kommer du a
tt finnas.

Saga


Inoficiell inbjudan till att fira mig

Min kära soffipropp kom med en bra idé när det gäller att fira min födelsedag. Fyller ju år den 11.e  men det är en söndag så då kommer jag åka tillbaka till Gbg (har förhoppingsvis match på kvällen då) Så firandet blir på lördag för alla vänner som vill gratulera mig, släkten tar jag på fredagen.
Men nu till själva idén, den lördagen är det Danmark-Sverige VM-kval, så vi tänkte äta någonstans och sen se på matchen. Så om det är någon som redan nu vet att dom vill hänga med så kan man får skriva det i en liten komentar här!

Appropå fotboll är jag väldigt besviken att matchen imorn inte visas på 6.an, måste hitta ett ställe där dom visar den och någon att se den med..

Dags att sova!
S
 förra födelsedagen!

Bladlöss och Myggor

Kan jag en del om nu efter dagens föreläsning. Eller på förmiddagen var det luftföroreningar i fokus, men då var jag inte så pigg, så måste nog kika lite i mina antecknigar om jag ska kunna berätta om det.. Men som sagt bladlöss och myggor, varför inte?

Ska snart iväg på träning, hade ju träning igår också men som föll inom gårdagens tema seg, som tur var hade jag E med mig som var på samma humör, slappa! Men vi kom faktiskt till final i strafftävlingen. MEn bör nog sikta på att göra lite bättre ifrån mig idag.

Nä, annars har jag inte så mycket nytt att berätta, så ska sluta nu och göra saker jag borde..
S


Hej och hå!

Här går det undan, snart har jag bott här i tre veckor (tror jag..) och tentan är om två veckor. Hurra! Det är nästan så att man inte hinner med och jag önskar att dygnet hade några fler timmar än 24. Två extra om dagen hade varit utmärkt, det ska jag skrivs upp på min önskelista inför jul...!

Har kommit in på jobbet igen, TP är sig likt och det är inte så svårt som jag trodde. Första samtalet var lite ringrostigt men efter det flöt det på bra. 4 sålda (bäst bland oss nytillkomna) och en "uppgradering" till ett svårare projekt. Det gillar vi och idag ska jag alltså få utbildning på Tripple Play. Svårt sägs det, vi får väl se. Jag har även varit förbi en krog och lämnat mitt cv, mitt hjärta finns ju ändå i restaurangensvärld och inte inom färsäljning via telefon. Tyvärr TP.

Annars är det inte så mycket mer som är intressant att läsa om. Har hittat en ny favorit promenadsslinga som är genom kyrkogården här utanför. Den är så stor att man kan gå hur länge som helst. Mycket mysigt eftersom det är ett speciellt lugn att vandra runt bland fina gravstenar (är även lite fachinerad av vilka årtal de dog och föddes...så jag blir lite uppslukat när jag går där). Idag gick jag till och med av två hållplatser innan min vanliga för att få gå genom kyrkogården. Me like it!

Nej dags att plugga lite innan jag ska laga mat och sedan åka till jobbet, ingen rast och ingen ro.


Tjoho.
T 

Måndags-seg

Kom hem nyss från att ha varit í skolan sen kl 8 imorse, men har i alla fall hunnit med en del vilket känns bra när tentan närmar sig..
Mamma kom igår och hade med sig lite trevliga saker som, äpplen (närodlade och ekologiska!) svamp (samma här) brandvarnare och helgproviant, men det är svampen jag ska änvända nu i dagens matlagning som blir tortelinigratäng. Spännande att se hur det blir..

Annars har det inte hänt så mycket här, träning ikväll (natt) och skola hela veckan! Dock CL på onsdag, student 09 på torsdag och Klassfest på lördag att se fram emot!

Tjingeling
S


En bloggfri helg senare...

Ja, jag vet. Dåligt av mig. Men jag hade verkligen inte ork att blogga och all min energi gick åt till att köra bil. Suck. Tråkigt. Men men.

Juste, såg 17 again som systra mi hade fixat fram. Good lady L, very good.

Nu bakar S kaka, duktigt. Själv tar jag det lugnt men ska försöka sova tidigt idag... hoho...Lycka till.

/ T


Bakdags!

Har precis fått S underbara recept på morotskaka så när de glömda ingredienserna anländer så ska jag bli huslig och baka.
Innan detta har jag och mamma varit på restaurang och för första gången i Sverige har jag fått en doggybag med mig. Så imorn blir det lyxlunch i skolan! Vilket påminner mig om att jag måste läsa igenom sidorna tills imorn..

Och snart är T hemma och kanske tänker dela med sig om vad hon har haft för sig denna helg, bara den som läser får se!
Saga


Städat och klart

Nu har jag städat hela lägenheten, men T vi måste se till att boka in en riktigt storstädning snart! Men det går att bo här nu i alla fall. Så Nu ska jag kasta mig in i böckernas värld och börja plugga, när som helst, snart, om en stund..
Mami kommer vid tre och innan dess ska jag  till apoteket och bli av med den här förkylningen! Och idag blir nog också dagen då jag köper mitt första busskort för igår var jag nära på att få böter, inte bra. Det kostar nämligen typ 300:- i månaden med busskort, och 1200:- för böter, inte värt det!

Dags att ta tag i saker och ting!
S

Sovdags

Blir en tidig kväll i kväll, har varit en lång dag med mycket att tänka på, men även en del saker har rätats ut också..
They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed

S


Helg och plugg?

Något som jag hade som motto förut var att inte plugga på lördagar, det har nu blivit brutet. Var i skolan mellan 1 och 4 frivilligt för att plugga, suck vad tråkigt det låter men välbehövligt. Annars hade jag en mysig morgon med H och ska snart gå och lämna honom på centralen.. Ikväll vet jag inte vad som händer, time will tell..
och Soffipropp, jag kan avslöja skvallret if you give me a call ;)

S


Premiär och mål!

Hemma efter min första match i IBK Göteborgs tröjan ( som btw när det är borta match är väldigt likt barcas) och enligt min bedömare var jag värd en 7 av 10.
Matchen då, jo första perioden gick som på räls, vi vann den med 6-3 mot ett lag som alltså kvalade till Elitserien förra året (vi kom tydligen typ 3.a i div 2). Och av dom 6 målen gjorde alltså jag ett, nej det var ingen fösare som min pappa trodde, ett frislag och lyckades skjuta mellan muren och upp i nättaket, inte det vanligaste jag brukar men roligt! Men, vi lyckades inte hela vägen utan slutresultatet blev 11-7 men vi är ganska nöjda, i alla fall med första perioden!

Men nu ska jag inte skriva mer, ska hjälpa till med maten och sen bara kurera mig så jag blir frisk!
S

Idag på vagnen...

Tre killar (20 år...) pratar om musikalen kille nr 1 ska uppträda i.

Kille nr 2: Jaha, men fan va kul med musikal. Den vill jag se!
Kille nr 1: Ja, den kommer bli grym.
Kille nr 3: Men vilket tema har musikalen då?
Kille nr 1: Fängelse.
Kille nr 3: Fan va coolt.
Kille nr 2: Ja, då måste ni ju ha med situationen när man tappar tvålen i duschen
Kille nr 1: Ja, det ska vi nog.
Kille nr 2: Ja, för annars kommer inte jag!
Kille nr 1+3: ....
Kille nr 2: ... Fan va fel det lät... 


/ T

Dum-i-huvudet...

Jag får spunk på mig själv och har gråtit floder. Skulle suttit på 12.42 tåget men väl vid min pats sitter en annan dam där.

- Ehm, har du okcås plats 46??
- Ehm.. host...ja?


Vi visar båda våra biljetter och hon upplyser mig om att mitt tåg gick vid 11.42. Jag går snällt av och sätter mig på en bänk och gråter sönder min biljett för 800 kr i första klass som gick för en timme sedan.

Vad tänkte jag med?? Jäkla pucko.

Beställde en sista minuten för 380 kr, andra klass vid 20.42.

Ikväll blir det mys innan jag åker eftersom det är så synd om mig. IDIOT!

T

Förkyld!

Sitter i soffan mätt o belåten efter att ha ätit en god middag som H :) Mötte också upp C för att låna lite kläder till imorn då det är match! Vi möter chalengers som spelar i div 1 så det blir till att ligga på topp.0
Men som sagt idag gick det inte så bra, har blivit förkyld under natten så har sorat hela dagen idag och haft lite känningar i halsen, men väl på träningen gick det bra, lite extra jobbigtbara .Men nu ska jag dricka te och sova mycket så blir det säkert bra!

Idag var det skola som vanligt, en föreläsning om vatten så kännde igen lite från projektarbetet vilket var kul. Sedan efter lunch begav jag mig till skolan och satt kvar och pluggade, kommer att upprepas kan jag lova. Imorn är det två föreläsningar, en om miljöekonomi och en om humanekologi. Dessa är två av fem möjliga inriktningar så ska bli kul att få veta lite mer om vad de handlar om.

Nä, nu ska vi bädda ut soffan och mysa med te och choklad!
S


10/9-09

Varför är omöjligheterna de som lockar mest?

T


Ikväll: FEEST!

   



Lady Gaga, vackra du!

T

090909

Jaha, så var denna trevliga dag över. Det känns ju lite trist. Dock väntar träning och party imorgon vilket lär bli skoj. Ska hem till en nyfunnen vän och föra och sen blir det parken. Laddad som tusan och hoppas på en skön kväll. 

Jag måste läsa lite också. Målet är att ha läst ut boken som jag läser nu på fredag. Har ju 3 timmars resa hem samt tid imorgon. Det ska jag nog lyckas med, förhoppningsvis. Sedan blir det låna resten av böckerna på biblioteket i stockholm. Studen ekonomi, yeah that's funny... not.

I alla fall, nog skrivet om en massa trams. Nu ska jag fortsätta dega här en stund tills jag bestämmer mig för att sova. Haha...


LOVE
T


Vet ni vem wikipedianen är?

Jo, det fick jag lära mig på den ganska onödiga föreläsningen om universitets biblioteken i göteborg. Så för att svara på min fråga är alltså wikipedianen, en man i 33års åldern som är singel och fyller i fakta på wikipedia. Visste inte äns att det fanns en benämning på dem så något lärde jag mig iaf. Sen var det vanlig föreläsning, till skolan och fixade några gamla tentor att kolla på och läste lite innan min första körlektion här i GBG

Min lärare var en gamal farbror som hette bror och vi körde raka vägen ner på stan till scandinavium, "bara att följa skyltarna" men det gick faktiskt bra. Men det är inte länge man sitter i bilen när lektionen bara är 40min, men det är väl bara att vänja sig.

Sedan forjag tillbaka för att gå på Funkraggen och skrev upp mig  på de tre essen och x3me, får se vad det blir av det, men synd att man inte har mer tid egentligen!

Och dagens bästa: H är här nere så hämtade honom vid stationen, och han stannar till lördag!
Godnatt
Saga


En trevlig dag!

Idag känns som en mycket bra dag. Det gillar jag. Började dock med att jag vaknade och kände mig som en sten men allt kan ju inte vara perfekt eller hur? Lyckades komma iväg till skolan och föreläsningen var riktigt intressant idag, kanon tänkte jag, detta är ju vad jag vill syssla med! Äntligen föll det på plats liksom. Sedan gick jag  till gymet och dansade lite till afrikanske toner, oj så kul det var och skönt i allra högst grad. Tog en dusch och fixade mig lite för att sedan bege mig hemmåt och äta lasange (det verkar som om alla gör det nu...) och dricka kaffe.

Såg att jag efter lite tjat fått mina pengar nu så jag kan betala räkningarna och fixa med ekonomin. Bra bra! Nu kan jag också skaffa mig resten av böckerna också vilket känns great.

Målet var att läsa en timma nu, mellan 3 och 4 så det ska jag väl sätta igång med. Sedan blir det jobb och därefter ska jag hem och mysa i soffan. S's H kommer idag också så då blir vi tre i lägenheten, dock får jag sovrumet för mig själv vilket inte känns helt knas. Fas jag sover ju så tungt ändå så det spelar ingen roll att S alltid går upp före mig. Haha, gillar't.


S ska laga wook idag till middag. Det ser jag fram emot. Ingen falukorv eller blodpudding ikväll. Älskar't.

Dags att läsa,

LOVE
T


Läggdags

Snart i alla fall, T och jag ska bara grilla klart våra marsmellows, en liten mysig kvällsgrej vi har här. Annars så ja, hann plugga medans jag lagade mat o ska läsa lite till nu när jag ska sova snart. Imorn blir det skola och sedan körlektion, ska se upp för spårvagnarna! Och efter det ska jag träffa H, yes han kommer hit, lite spontant, men mycket uppskattat!

Dagens bästa:  Oväntat skvaller hemmifrån, vissa människor slutar aldrig att förvåna..

S


Ti-ti-ti-tisdag!

Min dag idag har varit trevlig. Började med att jag sov över powerwalken som skulle tas vid nio med S men sov som en stock och gick istället upp runt tio. Åt lite frukost och masade mig iväg med S till skolan och fixade min finsittningsbiljett och köpte falukorv. 800g för 15 kr på netto. Det må jag säga var bra pris!! Sedan blev det spontan träff med Robin och en mysig sådan var det. Sedan blev det fika med Lizette som egentligen skulle varit ett träningspass men attans liksom, vi hittade inte och en massa tjafs. Men men, trevligt var det ändå.

Sedan åkte jag hem, gick ut och gick en långpromenad och sedan läste jag i en timme. Mycket bra! Sen var det idol och nu bloggar jag och ska kolla lite här på internet och så. Vilket liv.

Nej, nu börjar the mentalist igen. Superkul!

LOVE
T

TID

Synda att man har så lite av den, känns som om man aldrig hinner göra något nu för tiden, eller att man borde göra mer. Som att typ plugga, Har massor att läsa men måste cykla om typ en timme och maten har jag inte ääns börjat med. Väntar på att T ska komma hem. Men har i alla fall hittat till kursportalen nu och laddat ner lite material.

Men har ju inte tid att sitta här! Hörs senare
S


Plugg plugg!

God morgon, eller det är ju inte morgon längre men jag gick faktiskt upp 9. Så nu ska jag börja plugga, hjälper bara H med att buda på lite biljetter ner hit, får se om han får någon för 2kr eller inte.
Dagens förhoppning är att det inte ska regna, i alla fall enligt svt.s metrologer.

Nä, nu ska jag börja jobba på mina mindmaps och läsa igenom dagens sidor, Globala klimatförändringar. Ska kanske väcka T också, vi skulle ha gått på morgonprommenad men hon sover som en stock.

S


Ny vecka och mer regn..

Det är faktiskt något som jag börjar bli lite trött på nu. Men nu ska jag inte vara sån, igår kom det ju faktiskt inte en ända droppe, kors i taket!
I alla fall, idag var jag duktig och cyklade till skolan, vilket gick bra, tar nog ca 20 min och då har jag sparat 10 min om man jämför med spårvagnen, och så klart pengar.

Själva skoldagen handlade idag om studieteknik vilket nog de flesta tyckte var lite onödligt, men det var väldigt givande! Vi har fått lära oss struktur, olika sätt att komma ihåg saker och läsa dubbelt så fort! Jag läste från början 352 ord per minut och efter lite övning var jag uppe i 704 ord. Fast detta var ju då skönlitteratur, men ändå. Alla i klassen gick i alla fall hem med ny studielust och började plugga.

Sedan har jag hunnit med att träna också men det gick så där, är förtfarande lite ovan med att vara back igen och att spela 2-2-1, men i helgen är det matcher som jag ser fram emot så det är bara att kämpa på.

Dagens roliga:  Mami kommer ner på söndag!


S


Måndag

Suck, jag har fortfarande inte fått mina pengar och vad beror de på? Jo, skolan segar och har inte registrerat att jag börjat än. Allt annar är inskickat och klart. Måste ringa och höra hur de tänker kring det. På tal om tänker, vi hade seminariet idag och där behövde man minst sagt tänka. Invecklat och lite halv flumm men ändå spännande och intressant. Nu sitter jag dock hemma och degar, ska läsa lite bok, laga lite mat och kanske ta en promenad. Sedan blir det jobb ikväll. Skönt.

T

Göteborg darling!

Tillbaks igen och försöker förstå mig på seminariefrågorna. Det går ju inte så bra. I ärlighetens namn.

God natt.
T


Söndag, vad mer?

Jaha, då var nollningen över och igår blev jag en Etta. Kvällen började hos A där vi drack lite bubbel och umgicks innan vi gav oss vidare. Middagen var på ett Hotell vars namn jag inte kommer ihåg men trevligt var det, vi i SMIL fick ätan att ha två personer som fick priser, både I och O fick varsitt. Båda väl förtjänt!
 Sedan var det dags, efter middagen presenterades vem som hade vunnit årets nollkamp, och det var jämt. men SMIL slutade på en hedrande andra plats, vilket var bra men alltid surt att vara tvåa.
Efter det beslutade vi oss får at dra vidare till trädgårn, så vi var ca 10 st som gick dit. Var ett väldigt stort ställe så dom brukar även ha konserter där, men det var roligt!
Så runt tre begav jag mig med onda fötter hemmåt och hamnade i säng runt halv 5, efter en mycket trevlig kväll!

Så idag blev jag först väck kl 11 men då var jag helt borta, vaknade igen vid 12 och bestämmde sen träff med O för att äta lunch. Blev sedan en långprommenad i det härliga vädret genom stan för att hämta min cykel vid skolan. Sedan var det tänkt att jag skulle tvätta men jag och T hade bokat fel dag så det blir imorn istället. Och nu sitter jag här vilket jag inte borde då jag måste plugga.

Saga


STOCKHOLM BABY!

Ja, så var jag tillbaka i Stockholm igen. Stannar bara över natten och far tillbaka imorgon kväll. Anledningar till mina visiter i huvudstaden är bilkörningen. Ny uppkörning den 28 september och då måste jag kunna alla vägar utantill i Sollentuna.. och Silverdal. Mycket viktigt! Suck...

Har hunnit med lite promenader idag i solen. En med Tessie och en Lollo, det känns härligt att träffa flickorna och bli påmind om att man faktiskt har lite vänner. Hihi. Snart blir det, som sagt, bilkörning med pappa och där efter ska jag träffa O.

Känner mig förövrigt lite nedstämd av någon underlig anledning. Kan bero på att det inte har blivit så mycket träning på sista tiden kanske. Men ändå, känns tungt på något sätt. Behöver lite tips på vad som kan få mig att känna mig lite gladare...



Älsklingspojken

LOVE
T


Sista två doppen för i år..

Så, då var det färdigtävlat. Resultaten kanske inte gick vår väg men lite extrempoäng borde vi få! Första tävlingen var staffet med bobbycar, en drog och en på i en slalom bana. Vi låg efter länge men hämtade upp det mot slutet. Andra grenen var inte nudda mark fast ändå nudda, orkar inte äns förklarar för det var ganska rörigt. Där var vi inte snabba men extrema, killarna låg på marken och gick på varandra, helt klart värt stilpoäng.
Tredje var hejaramsor, där av mitt första dopp, kallt var det!
Fjärde och avslutande var passling utan åror, man skulle ta en gummibåt över kanalen, vi SMIL trodde att det var bäst att ligga i och sparka med bena, men när starten gick visade sig motsattsen. Men det var bara att paddla på, och trött blev man, bena var helt stumma av kyla och trötthet när vi väl nådde mållinjen, och en del vatten svalde jag också (vilket ryktet här säger att det inte är så rent..)

Allt för nu, måste äta och duscha och fixa mig innan finalbanketen!
S


Tävling!

Har precis laddat upp med frukost och igår kollade jag cyckelvägen så när är det bara på med vikingakläderna så är jag redo!
så här kan jag ju inte sitta!
Resultat rapportering kommer senare,
S

10 saker vi lärt oss av Göteborg på en vecka

- Ha alltid paraply i väskan, det regnar minst en gång per dag och det är naturligtvis när du är ute.

- KNÖ DIG! Det betyder akta på dig

- Tempo på Sofiagatan är uselt

- Hållplatserna har väldigt fula namn, bla Oskroken aka ostkroken, Svingeln och Valand.

- Vin har en mer berusande effekt när man inte ätit

- Pisseblött används instället för superblött

- Det är lätt att planka på spårvagnen även att bli överkörd av en...

- Göteborgare är socialare och mindre stressande än Stockholmare

- Lägenheten städar inte sig själv, inte heller disken... tyvärr.

- Det blir inte så kulinarisk mat när man är student, falukorv och blodpudding ja men visst!

LOVE
T

Fredag är ändå den dagen som känns bäst

Om ni får återkopplingar till en gamal rekalm nu så förstår ni att vi har ätit kyckling, annars så vet ni det nu! T lagade jättegod kyckling som vi hade potatis i ungn till Nu sitter vi och ser på Diggelo sorligt nog, skulle ju se fotboll men när det blev 3-0 till Norge orkade jag inte mer. Tråkigt.¨

Idag var det EU prati skolan, vilket faktiskt var intressant och välbehövligt skulle jag tro inför frammtiden. Sedan var det studiebesök på ecoforum som friskade upp en del minnen men inte var så mycket nytt, men roligare än att sitta i en föreläsnings sal.
Sedan mötte jag upp A och fikade samt gjorde en del ärenden, och han så klart med en del uppdatering. Efter det hade jag och T shoppingrunda, först hemköp, sedan willys, ica och slutligen tempo. Men tempo hade inget bra så där handlar vi inte mer!

Ikväll blir det tidig sänggång, imorn är det nollkamps final, 1000p står på spel och vi har samling kl 09.00. Nollningstider, SMIL SMIL nollningstider! N&FA och sexet ni gör det så bra. Åh, ge oss mer poäng, det vill vi ha!

Saga


Sweet dreams or a beautiful nightmare

Som S skrev igår var jag på nollnig i natt, denna gång på studentklubben vilket var mycket trevligt. Dansade, umgicks med folk och lärde känna en och annan person som jag inte hade träffat tidigare. Bland annat fick jag  två bloggadresser som jag ska kolla strax vilket var lite originellt, här ger vi inte mobilnr, vi langar bloggar. Mycket kul! I alla fall, nu sitter jag i soffan och tar det lugnt. Dricker lite kaffe och ser på MTV. Ska väl strax läsa lite, har ju trots allt lite att läsa. Flummig kurs men den är nog lite intressant ändå.

Juste, igår när jag gick hem. Oj, oj. Vagnen som skulle ta mig från Valand till Härlanda hade slutat gå så i renget gick jag till brunnsparken där jag kunde ta ettan. Men eftersom det var så blött började mina pumps att skava så jag tog av de och gick barfota. Jag var redan så blöt om fötterna så det kvittade liksom. Men ja, smart som jag är kollar jag för mycket på husen så att jag hela tiden känner igen mig och slår foten i en trasig flaska. Min lilltå började blöda och det såg inte bra ut. Det är ett ganska långt jack i tån nu men jag överlever. Sista biten igår pratade jag med en mycket trevlig chalmerist, skoj.

Nu ska jag läsa mina nyfunna vänners bloggar och se vad för klokt de skriver!!

LOVE
T

Skola, träning, vardag

Sitter hemma just nu och tittar på sporten, inser att jag måste övertyga T om att vi ska se fotboll imorn.. Idag har det varit skola, en föreläsning som hette Det dynamiska jordklotet Vilket var intressant och handlade om geologi vilket jag inte vet så mycket om men nog är användbart. Har även läst i min bok, dock inte så fokuserat men än är det långt kvar till tentan!
Imorn blir det först föreläsning 0900-11.30 sedan är det studiebesök på eftermiddag, så det ska bli kul, måste bara komma på någon vettig lunch. Sedan blir det fika med A någonstans i stan, mys.

Idag var det som sagt träning, hann bara hem och byta om innan jag kastade mig upp på cykeln i ösregnet (Ha alltid ett paraply i väskan!) Så var väldigt hungrig på träningen så det var väl inte min bästa, det var dessutom fys sista halvtimmen, men det är bara att träna mer. Hittade faktiskt en yo, yo, yo yorist (en jurist på handels, fast nu under nollningen är dom gangsters) så vi kommer mötas på lördag då det avgörs i nollkampen, vi SMIL ligger 8p efter språkarna så det kommer bli jämt!

Nog dags att sova, T är på nollning och jag börjar som sagt nio imorn!
Sov så gott!
S


Dagen efter..

Igår var jag på dammiddag som sagt vilket blev en väldigt rolig tillställning. Åkte hem till en tjej i klassen först och mötte upp några andra innan vi gick till handels för middag. Där fick vi sitta på bottenvåningen och killarna en trappa upp. Sedan började, hade hört innan att många blir ganska fulla och väl där förstog jag varför. Killarna kunde (skulle) skicka vinogram till oss och vi skulle skicka shots till killarna.
Vi var dock bara 3 SMIL tjejer och två killar, men så kom vinogramen och det första var till mig skickat från O och det efter var till A från A, så då var vi 3 tjejer på två vinflaskor. Men vi "hämnades" så klart på killarna..
Sedan var det ju så klart en trerättersmiddag, gyckel och sånger samt vattenskålar och så fick vi ett uppträdande av herrbaletten innan det var dags att beblanda sig med killarna.

Så idag var man lite seg och det var dags för de första föreläsningarna, den första hette Miljö, Lokalt vs globalt. Den var ganska intressant så hoppas vi får prata mer om det. Sedan var det en lite mer filosofik föreläsning av våran kursledare. Jag tyckte det var spännande att lyssna på men kanske lite ostrukturerat.. Efter lunch hade vi en föreläsning om påskön men den var inte så givande, men om dess historia än om miljöeffekterna. Plus att vår föreläsare inte viste tiden så vi drog över 20 min.

Just nu skulle jag ha sett vårat gyckel men var tvungen att cykla till körskolan och skriva in mig och eftersom jag inte hittar blev det världens omväg och sen kom jag på att jag hade glömt min nollbricka, så nu sitter jag här.
Ska faktiskt städa lite och söka ett jobb, so wish me luck

S


Onsdag, andra dagen på nollningen och hungrig.

Första föreläsningen hade jag idag och vissa saker klarnade och vissa blev mer invecklade än vad de var innan. Sedan åkte jag hem, åt lunch och tog en powerwalk. Så nu sitter jag i soffan nyduschad och har fått på mig lite shyssta kläder inför pubrundan som är nollningens andra aktivitet. Jag är lite nervös eftersom jag åker dit själv men hopaas att jag kan hooka upp med några sköna människor. Det löser sig, förhoppningsvis.

Föreläsning imorgon också och efter det ska vi klubba, oj oj. Party! Måste hinna till biblioteket och skriva ut mitt cv samt åka till nordstan och lämna de på ett café där som söker en ny medarbetare. Tjo, de jobbet vill jag ha!

Okej, time to make some food. Blodpudding, GULP!

LOVE
T

Första skoldagen avklarad

Sitter hemma nu och vilar upp mig lite innan jag ska iväg på Dammiddag vilket ska bli spännande men är dock lite nervös och bekymrad över klädvalet men det fixar sig.

Idag var det första dagen i skolan men den var inte allt för ansträngade, dom pratade mest om vad utbildningen går ut på och gamla elever var där. Sedan gick vi och åt lunch innan det var dags för paddanturen som var helt okej. Vädret var varmt och soligt men det blåste (Som vanligt..) så man blev lite blöt.

Imorn ska vi ha våra första lektioner nere på Botaniska Sedan är det gycklar final samt efterfest. På söndag har jag även fått in klippning innan skolan, S, N, A och H som är frisör kommer hit så vi ska bli friserade.

Nä, det var nog allt för denna gång!
S


Ny tradition, MATPLANERING!!

I och med flytten till Göteborg inför vi en ny veckovis MAT-PLANERING! Måndag-Söndag, middagar. Planeringen kommer läggas under recept, alltså inte under kategorin planering som man kan tro. Under recept hittar ni alltså vårt mat-schema. Och inte nog med det, maten är billig och lätt att göra eftersom vi är studenter så varför inte apa efter lite och på ett enkelt sätt fixa ihop en hel veckas meny. Smart tycker vi!

Måndag;
Rester i form av pasta och sjödjur

Tisdag; Fiskpinnar, potatis och spenat

Onsdag; Blodpudding

Torsdag; Broccoli- och spenatsoppa

Fredag; Kyckling och klyftpotatis

Lördag; -

Söndag; Köttbullar och mackaroner

Sådär ja, några frågor på detta är det bara att kommentera. Vill ni ha något recept eller veta vilket märke som är bäst ur student synpunkt tveka inte att höra av er. Vi börjar bli experter!

T&S


Godmorgon alla söta!

Har precis avslutat min frukost framför MTV Breakfastclub Top 10 och ska strax ta fram kursboken och läsa ett antal sidor. Första föroläsningen är imorgon och jag vill vara lite insatt och i framkant så att jag hänger med och förstår. Måste komma ihåg att sätta mig långt fram också, det är en väldigt tystlåten lärare och har föroläsningen så för att höra ska jag hålla mig till de främre raderna.

Idag då, ja vad händer då? Jag är hemma, ledig från skolan och ska alltså läsa en hel del. Funderar på att ta en promenad för att rensa hjärnan i mitten av läsningen eftersom det, för en gångs skull, är sol och bra väder. Blåsten kan vi inte göra något åt, det är bara att vänja sig. S dock är i skolan, första riktiga skoldagen för hennes del. Jag sov när hon gick, var verkligen trött. 

I eftermiddag är det nollningsstart. Ska vara på pedagogen vid 4 så det är ju ett tag kvar tills dess. Hoppas det blir kul, info och stadsvandring är det så står på planeringen. Det blir nog kalas.

Nej dags att läsa lite nu. 

LOVE
T 

RSS 2.0